Zpěvačka Dream State promlouvá k lidem s psychickými nemocemi

Vydáno: 20.06.2020 08:15 - Dominik Tománek

Frontwoman Dream State CJ Gilpin v rozhovoru pro Kerrang! promluvila o psychických problémech a potřebě o nich mluvit.
"Čím více jsem se analyzovala, tím více jsem zjišťovala, odkud moje problémy pochází. Snažím se být tak otevřená a upřímná, jak to jen jde, dokonce i v době, kdy na tom nejsem dobře - věnuji se tomu tolik, protože vím, jaké to je a nechci, aby se tak cítili i ostatní. Naše nové album Primrose Path se věnuje mé duši a věcem, kterými si procházím. Psát o mých obtížích je jakási terapie, napsat to na papír mi pomáhá, protože se mohu dostat až k jádru svých problémů. Pošetile jsem si myslela, že jsem nad nimi zvítězila už v době, kdy jsme vydali EP Recovery. Cítila jsem se dobře. Podepsali jsme totiž smlouvu s labelem, ale pak se ukázalo, že budoucnost nemůžeš předvídat. Musíš na sebe dávat pozor i v přítomnosti," svěřila se zpěvačka.

Bohužel se často stává, že umělci psychické problémy využívají pro svůj prospěch a snaží se tím akorát přitáhnout pozornost. Ostatně i to CJ zmínila: "Pozitivní je, že umělci mluví o duševních nemocech, a to je něco, co se snažíme dělat i v Dream State. Je lepší být upřímný než se schovávat za falešný úsměv. Vím, že je dost lidí, kteří psychické problémy využívají jako odrazový můstek a nosí jakousi smutnou masku, aby se zalíbili fanouškům. Sice je to špatně, ale na druhou stranu je dobře, že to zmiňují, protože to může některým pomoci s pocitem osamění. Když jsem jako mladší objevila tvrdou muziku, tak jsem zjistila, že tu jsou ostatní, kteří se cítí podobně jako já... a oni byli slavní! Díky jejich příběhům máš pak pocit, že někam patříš."

"Po mých zkušenostech s úzkostí a depresemi trochu lituji toho, že jsem to nosila jako odznak, posouvala jsem tím svoje pocity do podvědomí a to jsem neměla dělat. Ale čím víc mluvíme o duševním zdraví, tím líp se budou všichni cítit - nemůžeš se předtím schovat a dělat, jakože to neexistuje."

"Lidem, kteří bojují s mentálním zdravím, bych poradila, aby šli ven a byli v přírodě. Pomůže vám to se odpojit od stěn kolem vás a trochu upustit. Jsou to momenty, které po čase přejdou - světlo vždy porazí tmu."


O Dream State píšeme i v aktuálním, červnovém díle Fakkera. Časák seženete v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo přes náš eshop.




Dream State - Twenty Letters [Official Music Video]

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení