FAKKER BLOG: Kterak se fotka českého fotografa dostala na Morellův Instagram

Vydáno: 18.06.2020 17:30 - Milan Říský

Dostat se na sociální sítě muzikantů je pro fotografa slušné ocenění práce, jelikož většina rockstars s sebou na tour tahá vlastního člověka a není důvod sahat jinam. Fotografovi Fakkera Milanovi Řískému se to přesto podařilo.
Prophets of Rage měli v roce 2007 úplně první koncert v Evropě v Norimberku na Rock im Park, pro který roky fotím, a ačkoliv sestava téhle bandy je celkem hvězdná (3/4 Rage Against The Machine a členové Cypress Hill a Public Enemy) soukromá priorita číslo jedna byl ze všech na pódiu právě Tom Morello, pro mě osobně jeden z nejlepších kytaristů ever. Stranou levicový politické názory, ten člověk je totální génius a roky jeho práci zbožňuji.



Fotily se klasicky první tři songy, Morello dělal sice trochu nacvičený pózy, ale na focení super. Pitomý byl ten výrazný kouř na pódiu, což dokáže dokonale zabít scénu. Když si Morello měnil mezi skladbami kytaru, bylo vidět, že má z druhé strany nalepený na čtvrtce papíru ručně napsaný nápis FUCK TRUMP. Očividně spontánní gesto před show, takže z druhé písně nemám snad jiný fotky, než jeho a čekal jsem, co s tím bude dělat. A v jeden moment prostě kytaru otočil a zdvihl pěst a tak vznikl asi můj nejznámější snímek.

Fotky jsem odevzdal festivalu, nahrál na svůj Instagram a pak mi o pár dní později napsal kamarád napsal něco ve smyslu, že už klidně můžu umřít, protože fotku hodil Morello na svůj Instagram. Vzhledem k politickému kontextu měla ta fotka mraky reakcí. Jo lajkoval jí i Serj Tankian a tak nějak se rozšířila napříč internetem.

 
 
 
View this post on Instagram

@prophetsofrage #CallEmLikeYouSeeEm #UnfuckTheWorld

A post shared by Tom Morello (@tommorello) on Jun 5, 2017 at 4:46pm PDT



Story ale nekončí. Na francouzský Hellfest se chystal můj kamarád Daniel Sywala s přítelkyní a vznikl plán nechat fotku od Morella podepsat během rozhovoru, který tam měli dělat pro jeden hudební magazín. Ten nakonec neklapl, ale očividně tam mají ochotný organizační tým, takže jí k Morellovi dostali a on mi jí s věnováním podškrábnul. Teď to bude rodinný poklad co se bude dědit z generace na generaci!



Rage Againt the Machine patří titulka červnového čísla. Uvnitř najdete pětistránkový článek a taky palkát kapely. Časák seženete v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo přes náš eshop.

Rage Against the Machine F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení