Ex-zpěvák Of Mice & Men obviněn ze znásilnění a sexuálního obtěžování

Vydáno: 12.06.2020 16:40 - Ondra Weisbauer

Bývalý frontman kapel Of Mice & Men a Attack Attack!, hudebník Austin Carlile, byl veřejně obviněn ze znásilnění a sexuálního obtěžování patnácti žen. Alternative Press Magazine údajně kryje zpěváka a odmítá zveřejnit příběh o jeho vině.
Jedna z žen, která proti němu vznesla obvinění - Caitlyn Stifflerová, tvrdí, že hudební platforma Alternative Press Magazine kryje příběh, který by potvrdil, že zpěvák znásilnil a sexuálně napadl patnáct žen v době působení v OM&M. Není spokojena ani s tím, že v jednom z nových článků se Austin Carlile vyjadřuje o situaci v USA se slovy "Ježís se brzy vrátí."

"Drazí v Alternative Press, pamatujete si když s vámi více než 15 žen sdílelo své příběhy o tomto sériovém násilníkovi? Protože já ano. Byla jsem jednou z nich. Nyní nejenom sdílíte jeho nesmysly, ale dokonce vkládáte jeho jméno vedle Ježíše? Ne, prostě ne. Tohle není v pořádku," píše údajná oběť. 

"Naše komunita vás sledovala roky. Když jsem vás mohla kontaktovat, abych se podělila se svým příběhem v naději, že už se nic nestane dalším dívkám, myslela jsem, že to je sen. Konečně bylo něco, co jsem mohla udělat, když nešlo nic jiného, v co bych doufala, bez fyzických důkazů. Nikdy jsem si nemyslela, že mi někdo bude věřit a brát to vážně, dokud nás nepožádal o sdílení příběhu váš časopis."

"Nejen, že znásilňoval ženy, byl to predátor hledající nezletilé dívky, využívající své postavení v hudebním průmyslu. Hrozil vám soudem a vy jste ustoupili. To chápu, proč se plést do takového procesu, když nemusíte... To byla vaše volba, my žádnou takovou neměly. Nemůžeme to jen tak nechat být a zapomenout. Pro jednou jsem doufala, že ho aspoň přestanete uvádět v článcích. Jak to vypadá, zmýlila jsem se. Přestaňte o něm psát, aby si lidé nemysleli, že je dobrým člověkem, který si zaslouží uznání. Není," vyjádřila se Caitlyn Stifflerová. 

K příspěvku se připojil i její manžel:"Před několika lety jsem dal dohromady skupinu žen, které byly takto napadeny Austinem Carlile, aby si promluvily s @AltPress. Osobně jsem ho znal, pracoval v hudební scéně a oženil se s jednou ze svých obětí. Tyto ženy řekly všechny příšerné detaily jejich znásilnění @AltPress. Po měsících rozhovorů s oběťmi a sestavování příběhu, všechno skončilo dřív, než to začalo. To kvůli Austinovi a jeho právníkům. Tolik žen líčilo své nejhorší vzpomínky a k ničemu? Dnes jsem viděl jeho článek v @AltPress. Nemám slov. Jsem šokován a znechucen tím, že by dali člověku, o kterém vědí, co je zač, takovou příležitost. Zamlčovaní příběhu bylo dost špatné, ale nechat ho, aby se hlásil ke své víře na jejich platformě, bylo ohavné."

Přímo Alternative Press okomentoval prohlášení se slovy: "Z právních důvodů týkajících se obvinění Austina Carlile nemůžeme zatím vypustit příběh tak, jak byl řečen. Máme v plánu to celé prošetřit a najít všechny odpovědi. Nepřehlédneme žádná obvinění a tento příběh bude vyslyšen."

Členové kapely Of Mice & Men napsali taktéž oficiální prohlášení, že je to poprvé, co slyší o vyšetřování od Alternative Press:"Tento jedinec není členem kapely téměř čtyři roky a ani my nebo tým kolem nás nemáme nic společného s potlačováním jakéhokoli takového článku. Naprosto odsuzujeme sexuální násilí v jakékoli formě!" Aaron, Alan, Tino a Phil.


Of Mice & Men - Earth & Sky (Official Music Video)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení