Anna (Cellar Darling): „Všichni bychom měli zažít zničující lásku“

Vydáno: 18.06.2020 09:40 - Petr Adámek

Poslední album Cellar Darling The Spell sice vyšlo už nějaký ten pátek zpátky, ale jeho ústřední téma nikdy nezestárne: láska, v tomto případě ta nenaplněná. Se zpěvačkou Annou Murphy jsme celou působivou story rozkryli dílek po dílku.
Na albu se dívka zamiluje do Smrti. Může jít o symboliku zničující lásky?

Může to tak být. Ráda stavím příběhy hodně otevřené, aby si je každý mohl interpretovat po svém. Nerada dávám posluchači odpovědi. Někdy ani sama nevím, proč píšu zrovna to, co píšu. (smích) Příběh celého alba ale není z mé hlavy, objevuje se v literatuře i opeře už od renesance. Ten motiv mě vždycky fascinoval a chtěla jsem vytvořit vlastní verzi. Je zajímavé, jak různě si to lidi vykládají – někdo vidí filosofický aspekt, někdo jiný na to pohlíží jako na hru s danými charaktery. Jiné interpretace jsou hodně drsné a zahrnují polemiky třeba o sebevraždě.


 
 
Zůstaňme na moment u zmíněné zničující lásky. Souhlasila bys s tvrzením, že jde o něco, co by měl každý člověk prožít?

Určitě, je to inspirující! Proto bych nedokázala upřímně tvrdit, že smyslem života je být šťastný, jelikož v utrpení a negativních věcech jsem našla mnoho inspirace. A bez negativních aspektů by nemohly existovat ty pozitivní, neznali bychom ten kontrast. Zničující láska tě může hodně naučit a udělat tě silnějším člověkem. V daném okamžiku to takhle asi vnímat nebudeš, ale s odstupem je to cenná zkušenost.


Kompletní dvoustránkový rozhovor najdete v aktuálním čísle Fakkera. Časák seženete v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo přes náš eshop
.

Cellar Darling F!


CELLAR DARLING - Death (OFFICIAL VIDEO)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení