Osmý ročník soutěže 1Band2Play ovládlo intimní písničkářství Amelie Siba

Vydáno: 02.06.2020 08:25 - Tisková zpráva

Poslední roky patřila soutěž 1Band2Play především dravým kytarám. Letos ale mezi celkem 82 přihlášenými zazářilo intimní písničkářství pražské songwriterky Amelie Siby. Porota ji zvolila vítězkou letošního ročníku s výraznou převahou.
Citlivá vyprávění o dospívání a hledání blízkosti hudebnice doprovází kytarovými melodiemi a jemnou elektronikou. "Když jsem byla malá, táta pouštěl v kuchyni písničky od Katie Melua a dalších různých písničkářek. Určitě mě to podvědomě ovlivnilo," říká Amelie o tom, kde má kořeny její láska k hudbě. Na stagi není žádným nováčkem, její křehká vystoupení oslnila návštěvníky nejednoho pražského klubu. Za sebou má EP It Was Nice To Meet You a několik dalších singlů. Nezapře inspiraci devadesátkovou kapelou Mazzy Star i současnou generací kytarových písničkářek jako jsou Soccer Mommy nebo Snail Mail.

Amelie byla připravenější, než se předpokládalo, a již vydala debutovou desku. Album Dye My Hair vyšlo 5. května, hudebnice na něm svoje písně sama nejen složila, ale poprvé také produkovala. Vítězka jej vydala nezávisle, pod značkou Full Moon Forum ale vyjde 5. června ještě fyzicky na CD, které obdrží také předplatitelé červnového vydání časopisu Full Moon. Namísto tradičního finálového večera soutěže, který vzhledem k vládním opatřením v rámci aktuální situace není možné uspořádat, proběhnou v průběhu června dva křty alba. Ty se uskuteční v Praze a Brně.

Vedle vydání alba na fyzickém nosiči Amelie Siba v soutěži vyhrává ještě vystoupení na Full Moon Stage na Colours of Ostrava 2021.

Soutěž 1Band2Play probíhá v rámci projektu Full Moon Forum, který v roce 2020 podporuje Ministerstvo kultury ČR.



Dye my hair - Amelie Siba (full album)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení