VIDEO: Jak se paří v autě? Vypsaná fiXa natočila klip z autokoncertu

Vydáno: 27.05.2020 11:10 - Petr Adámek

Když kvůli vládním opatřením nemůžeš hrát pro lidi, tak hraj aspoň pro auta. A lidi pařící v nich. I na nich. Vypsaná fiXa přesně takový koncert odehrála a pořídila z něj záběry do nového videoklipu k písničce "Pojedeme spolu".
Během karantény Vypsaná fiXa nezahálela a mimo jiné odehrála deset online koncertů v různém složení. "Nouzový stav na nás dopadl tvrdě a my jsme si prohlídli opravdové dno, protože naše dvouleté snažení, které mělo vyvrcholit nejlepším létem v historii kapely, se zhroutilo jako domeček z karet. Ale nevzdali jsme to. Kapela se neuvěřitelně semkla a úplně bez cizí pomoci a předešlých znalostí jsme začali hrát online pro zavřený lidi. Zpětná vazba byla neuvěřitelná a ta energie nám dodala sílu k tomu, že jsme dokonce nahráli novou píseň," říká zpěvák Márdi.

Ta se jmenuje "Pojedeme spolu" a byla nahrána velice zajímavým způsobem, který kapela absolvovala úplně poprvé. "Vzhledem k tomu, že jsme byli každý zavřený úplně někde jinde, tak jsme každý svůj part nahráli doma. Basák třeba nahrával v dřevěném domečku, který postavil na hraní svým dětem a kytarista využil kvůli přirozenému echu veřejné schodiště činžovního domu. Materiál jsme pak poslali Onřejovi Ježkovi do studia Jámor a on z džungle našich nápadů vydoloval parádní song. Myslím, že bude sloužit i jako dokument kulturního vyžití v covidové době pro příští generace díky videu Tomáše Bláhy. Každý zde může vidět, že energie živé hudby je nezměrná, potřebná a pro vlastní automobily i trochu nebezpečná," vysvětluje Márdi.

Podle písně "Pojedeme spolu" je nazváno i náhradní letní tour, které se podařilo dát dohromady manažerce kapely místo zrušených festivalů.


VYPSANÁ FIXA - POJEDEME SPOLU
12.6. - Nárameč u Třebíče - areál Doubí
19.6. - Plzeň - Rock Depo 2015 / Depo léto
20.6 - Hradec Králové - Rock for People
26.6. - Rozhledna Bolfánek u Chudenic
27.6 - Vápenný Podol fest
5.7. - Volyně – koupaliště
10.7. - Olomouc - S klub - open air
11.7. - Vlčkovice – Vlčkovicefest
17.7. - Týn nad Vltavou - slavnosti města
18.7. - Ostrava - Slezskoostravský hrad – amfiteátr
24.7. - Liberec - Bunkr - open air
25.7. - Nová role Rock in roll + Wohnout
31.7. – Studnicefest
1.8. - Kutná hora - Česká1 fest
7.8. - Čeladná - Ladná Čeladná
14.8. - Letní parket Výrava – společně s Xind X, Skyline, UDG
22.8. - Český Brod - Brod 1995
28.8. - Chotěmice - Vesnický klub


Vypsaná fiXa Pojedeme spolu (official video)


비트코인 카지노

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení