Tom Morello: „Štvou mě flákači. Dnešní děti nechtějí drtit hraní na kytaru“

Vydáno: 05.06.2020 09:10 - Milan Říský

Učit se, učit se, učit se. Geniální muzikant Tom Morello z Rage Against The Machine, jeden z nejvýraznějších kytarových hráčů posledních třiceti let, se už několikrát nechal slyšet, že za mlada cvičil každý den několik hodin.
V nedávném rozhovoru okomentoval neochotu mladých každý den tvrdě pilovat svůj um. "Jsem znechucen skutečností, že mladí nejsou schopní sednout a cvičit dennodenně osm hodin. Všichni hledají snazší cestu, jak se proslavit. Podívejte se na nejúspěšnější padesátku v rádiu - žádná kytarová sóla. Moje poslední sólovka Atlas Underground je jako trojský kůň. Chci, aby vyrostla nová generace hráčů na kytaru," prohlásil.


Sám začal poměrně pozdě, poprvé vzal do ruky kytaru v sedmnácti. "Cvičil jsem nejdřív hodinu denně, pak dvě, čtyři a nakonec osm. Na jednu stranu za to mohla moje obsedantně kompulzivní porucha a také snaha hraní zvládnout. V RATM jsem se nepovažoval za kytaristu, zkoušel jsem různé výstřednosti, vytvářel vlastní zvuky a nebyl omezen konvencemi. Spíš jako DJ. Elektrická kytara je relativně nový nástroj, kus dřeva s šesti dráty a elektronikou. Můžete s ním manipulovat jak chcete," vzpomíná kytarista, který je považován za Jimmyho Page současnosti.


Rage Againt the Machine patří titulka červnového čísla. Uvnitř najdete pětistránkový článek a taky palkát kapely. Časák seženete v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo přes náš eshop.

Rage Against the Machine F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení