Frontman Ghost se soudí s výrobcem vodky

Vydáno: 23.05.2020 15:35 - Dominik Tománek

Soudní spory se nevyhýbají ani světu metalové hudby. Kapela Ghost před nějakou dobou zažalovala britskou značku alkoholu Ghost Vodka. Důvodem žaloby je podle všeho porušení ochranné známky.
Hlavním aktérem sporu je zpěvák z Tobias Forge a obchodní ředitel firmy Ghost Drinks, Ry Leon, který se nedávno k situaci vyjádřil: "Ghost Vodku jsme vymysleli v roce 2013 a světlo světa spatřila v červnu 2015. Rozhodně jsme nemířili na rockové/metalové publikum. Od té doby se nám povedlo podnik rozšířit do dalších šestatřiceti zemí. Když jsme začínali, tak jsme o žádné takové kapele nebo jméně Tobias Forge nikdy neslyšeli."




Leon okomentoval i chování zpěváka Forga a jeho minulost s kapelou. "On nás pozoruje od roku 2016 a teď se cítí, že má dostatek prostředků, aby mohl dostat slušné vyrovnání. Peníze z prodeje jejich ginu jsou zanedbatelné. Měl by se držet toho, v čem je dobrý. Když se podívám na jeho minulost, tak to sedí. Jestli mohl zamést se svými spoluhráči z kapely, tak nebude mít problém jít po malém, nezávislém byznysu."

Ghost (kapela) v minulosti vydali svoji vlastní značku ginu a fanoušci by si to prý mohli plést. Aspoň takhle se spekulovalo o podané žalobě. K případu se ale vyjádřila i druhá strana, konkrétně právní zástupkyně Tobiase Forga, Ann-Charlotte Söderlund Björk, které serveru Loudwire poskytla vyjádření k důvodu žaloby. Podle ní "se případu nejedná o spor gin vs.vodka, ale jedná se o problém s ochrannou známkou."


Ghost vodka

Zdalipak je lepší Ghost v hudební anebo v tekuté podobě?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení