Nightwish interview: „Lidi si mylně myslí, že se můžou vyjadřovat ke všemu“

Vydáno: 19.05.2020 14:10 - Kamila Ungerová

V dubnu, ještě před vydáním aktuální desky Human. :ii: Nature., jsme se v Praze potkali s principálem Nightwish Tuomasem Holopainenem a ohlédli se za všemi jejich předchozími deskami.
Tuomas totiž dostal nesnadný úkol - pro naše květnové číslo vybrat z každé nahrávky jednu svoji nejoblíbenější skladbu. Když přišla řeč na pátý opus Once (2004), Tuomas zvážněl. "Na Once je pro mě jednoznačným favoritem 'Ghost Love Score'. Ve spojitosti s touto skladbou bych se rád vyjádřil k podivnému fenoménu, ke kterému YouTube i další platformy, na nichž se shromažďují amatérská videa, slouží. Na YouTube se nacházejí stovky videí, ve kterých lidé komentují jednu z našich zpěvaček a ze všech stran řeší, jak ji pojala. Nevím, zda jsi tenhle prapodivný, ve virtuálním světě rozmáhající se fenomén zaznamenala, ale nelíbí se mi. Lidé si nevybíravě otevírají pusu a nezajímá je, co svými komentáři způsobí. Nabyli dojmu, že se mohou vyjadřovat ke všemu. Se spoluhráči jsme se naučili vnímat a následně reagovat na odezvy ze strany fanoušků, ale v tomto případě bych je raději neviděl ani neslyšel. Přesto se 'Ghost Love Score' stala hitem, který budeme na koncertech hrát do posledního dechu. Má své nezastupitelné místo. Vlastně je to jediná skladba, bez níž si koncerty Nightwish neumím představit."


Kompletní dvoustránkový rozhovor najdete v aktuálním, květnovém Fakkerovi. Časák seženete v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo přes náš eshop.

Nightwish F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení