Dave Mustaine: Marihuana mi pomohla s léčbou rakoviny

Vydáno: 11.05.2020 19:30 - Dominik Tománek

Zpěvák a kytarista Dave Mustaine thrashmetalových Megadeth se v nedávném rozhovoru pro Metal Hammer rozmluvil o léčivých účincích marihuany.
Je tomu zhruba rok, co Davovi lékaři diagnostikovali rakovinu hrtanu. Nedávno oznámil, že se mu rakovinu podařilo porazit. To ostatně potvrdil i v Praze na turné s Five Finger Death Punch. Více prozradil Metal Hammeru: "Poslední léčba proběhla v září, a než jsme vyrazili na turné, tak jsem si udělal spoustu času na odpočinek, cvičení a správné stravování. Odjeli jsme dvaadvacet zastávek v zámoří a já se kromě občasné únavy cítím naprosto skvěle. Ale to je asi způsobené některými aktivitami. Chodím spát pozdě. Moc nespím. A možná trochu, no víš... (imituje potáhnutí z jointa)."

"Myslím, že svět teď poznává krásu cannabisu a všeho, co ti může dát. Často slyším lidi říkat, že je tráva dobrá pro pacienty s rakovinou. No tak, vždyť je dobrá pro každýho pacienta!"


Zpěvák také prozradil, že si prošel víc jak padesátkou ozařování a devíti chemoterapeutickými sezeními. To se na těle pacienta podepíše: "Ozařování mi poškodilo slinné žlázy, takže jsem nemohl ani plivnout, což mi dost znepříjemnilo polykání. Dali mi nějakou ústní vodu, co v sobě měla lidokain a Benadryl, ale ani to nefungovalo. Pomohla mi až tráva, akorát jsem pak měl děsnou chuť na dětský lupínky. Takže jsem šel do krámu a koupil asi 20 krabic," prozradil.

Ještě před začátkem pandemie se Mustaine svěřil, že by rád v letošním roce vydal nové album. Původně měli v plánu začít celý proces 15. března, ale kvůli současné situaci museli datum posunout.


Dave Mustaine - Hello friends!




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení