PREMIÉRA: Riskujte a objevujte, hlásí alternativci Sinplus

Vydáno: 08.05.2020 16:55 - Petr Adámek

Švýcaři Sinplus se vytasili s novým klipem, na který můžete mrknout v exkluzivní premiéře na webu Fakkera. "Poselství singlu Escape je prosté - nekonečné hledání energie, která vás motivuje a postrkuje vás k překračování vlastních limitů," říká kapela.
"Singl 'Escape' je o kladení si otázek. Je o opuštění komfortní zóny, protože jste řízeni touhou objevovat a chtít pro sebe víc. Někdy musíte riskovat, vkročit do neznáma a opustit své pohodlí. Je to asi nejosobnější skladba, kterou jsme zatím napsali," tvrdí kapela. Skladbu produkoval na cenu Grammy nominovaný JT Daly v Nashville a míchal držitel Grammy Wez Clarke v Londýně. Písnička je předzvěstí nového alba kapely, které vyjde v říjnu 2020.

Bratrské duo ze Švýcarska Sinplus je alternativním hudebním soukolím s rockovým srdcem. Poutu mezi sourozenci se nic nevyrovná a právě to je jádrem celé kapely. Oba bratři vyrůstali v rodině závislé na hudbě, Ivan (kytarista) a Gabriel (zpěvák) Broggini byli muzikanty ještě dřív, než si to stačili vůbec uvědomit. Hudbu začali skládat ve velmi útlém věku a brzy objevili svou lásku k drsným basovým linkám, bušícím rytmům a nakažlivým melodiím. Pro oba byl inspirací zvuk britských Joy Division, U2 a The Cure, stejně jako americká atmosféra Hendrixe, Jacka Whitea nebo The Killers, a tak Sinplus začali v suterénu nezávisle produkovat své vlastní nahrávky.

Jako nezávislé duo bratři Brogginiové získali několik cen a nominací, včetně MTV Europe Music Award. Když se balada "You and I", ve které se objevuje i kalifornský zpěvák a skladatel Mickey Shiloh, stala v jejich domovské zemi zlatou, stejně tak jako hudba k Evropskému šampionátu v gymnastice, byl to další signál, že se děje něco mimořádného. Sinplus měli též tu čest reprezentovat svou zemi v Eurovision Song Contest a předskakovat umělcům jako jsou třeba Roxette.


Sinplus - Escape




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení