Enter Shikari válí. V Anglii jsou nejvýše ve své kariéře

Vydáno: 01.05.2020 13:25 - Kamil Dočkal

Britští divoši Enter Shikari dosáhli s novinkou Nothing Is True & Everything Is Possible na jejich prozatím nejlepší umístění v tamním prodejním žebříčku, kde se vyšplhali až na druhou příčku. Zároveň se jedná o jejich pátou desku, se kterou se dokázali probojovat do TOP 10.
V minulosti byly nejlépe umístěnými deskami shodně na čtvrtém místě A Flash Flood Of Colour a debut Take To The Skies. Kromě jejich druhé řadovky Common Dreads, která skončila na šestnácté pozici, se všechna jejich studiová alba dokázala v Británii prorvat mezi elitní desítku.

Frontman Rou Reynolds nedávno pro magazín Kerrang! prozradil, že mu nové album v podstatě sebralo rok jeho života: "Cítil jsem se jako na samotářské výpravě a hodně jsem toho za ten rok promeškal. Ale je nutné být nerušený, abys mohl vypilovat každý detail nové desky. Musí tě to doslova pohltit. Nechci znít namyšleně, ale co se týká hudební všestrannosti, nemyslím si, že by nějaká jiná kapela měla podobně široký rozsah jako ta naše. Lidi si jdou většinou poslechnout skupinu, aby jim to dalo jeden určitý pocit. Většina z nich nechodí na koncert, aby během čtyřiceti minut prožila milión různých pocitů. Přesně o tohle se snažíme s Enter Shikari a hrozně mě to baví. Užívám si, že máme širokou hudební paletu, se kterou dokážeme vzbudit v lidech mnoho pocitů."


U nás se měli Enter Shikari naživo představit jako jedna z hlavních hvězd letošního ročníku festivalu Rock For Churchill, který má proběhnout 28. a 29. srpna. Kvůli momentální koronavirové krizi se však festival pro letošek ruší.


V aktuálním, květnovém čísle Fakkera si můžete přečíst velký čtyřstránkový rozhovor se zpěvákem Rouem Reynoldsem o novém soundu kapely, nahrávání v Praze i Keithu FlintoviČasák seženete v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo přes náš eshop.
Enter Shikari F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení