Ville Valo: Láska a sex jsou základ všeho

Vydáno: 04.04.2020 09:10 - Dominik Tománek

Už je to sedmnáct let, co HIM vydali svoji čtvrtou řadovku Love Metal. Kapela už sice není aktivní, ale i tak si můžeme tuhle nahrávku charismatického Villeho Vala a jeho party připomenout.
Už od začátku bylo zřejmé, že Valo nepůjde klasickou cestou. Chtěl věci dělat trochu jinak: "Je tady až příliš mnoho kapel, které zpívají o nenávisti, politice a náboženství, a to jsem já dělat nechtěl. Chtěl jsem hrát v black metalové kapele, ale když jsem slyšel Enthrone Darkness Triumphant, tak jsem věděl, že tudy cesta nevede. Láska a sex jsou totiž základ všeho. Vím, že lásku nikdy uplně nepochopím, ale aspoň se o to budu snažit."

S třetím albem Deep Shadows & Brilliant Highlights odešlo i spoustu fanoušků, je totiž dost jiná než předchozí desky. Více si pohrává s popem a to holt není každému po chuti. Už v té době ale bylo znát, že kapela si začíná utvrzovat své právoplatné místo na scéně. I přesto všechno ale přichází jedna z mnoha krizí. Koncertní nasazení, problémy s vydavatelstvím, producentem a hádky uvnitř HIM se na kapele jak negativně podepsaly, a proto si dávají roční pauzu.


Pauzu kapela využila k odpočinku, dovolenkám a skládání nové hudby. V roce 2003 pak vydávají Love Metal a opět nasazují tvrdší tón a vracejí se ke svým kořenům. Práce se známým producentem a celkově lepší nálada v kapele se na albu podepíše, a tak znovu zažívají úspěch. Objevují se třeba jako headlineři na Masters of Rock ve Vizovicích.

Kromě toho, že Love Metal byla jejich čtvrtá deska, tak díky ní vznikl i název žánru, který HIM hráli. Odnoží metalu, která míchá drsné melodie s romantickými texty, začali novináři říkat "love metal" a postupem času se to vžilo u všech. Pozor, neplést název žánru s texty většiny české mainstreamové scény!


HIM - Buried Alive By Love



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení