Koronavirus útočí na festivaly: Metronome mění termín, Glastonbury zrušeno

Vydáno: 18.03.2020 18:15 - Mates Krč

Hudební pořadatele a promotéry čeká těžký rok. Jo, to jste všichni slyšeli už několikrát. A že nezůstane jen u planých slov, můžeme už vidět i černé na bílém.
Ten hnus ve vzduchu si vybírá první festivalou daň. A dá se očekávat, že bude hůř. První velkou akcí, která se kvůli epidemii ruší, je slavné festival Glastonbury. Ten měl na svá pódia opět přilákat multižánrovou směsku té nejvyšší kvality. Z pozic headlinerů se měli objevit Kendrick Lamar, Paul McCartney nebo Taylor Swift. Neobjeví. "Věříme, že se situace v Británii do konce června vyřeší, ale bohužel teď není možné, abychom následující tři měsíce strávili s tisícovkami lidí přípravou festivalu," uvedli pořadatelé. Peníze si fanoušci mohou převést na následující rok nebo si zažádat o vrácení.

Na hodně složitý kompromis si troufli pořadatelé českého Metronome Prague festivalu. O rušení nechtějí ani slyšet, rozhodli se proto odložit termín konání o tři měsíce. Zapište si nově do kalendáře datum 17.-19. září. Původně měli radost fanouškům udělat např. Beck, Macklemore nebo Underworld. Jestli zůstane line-up zachován nebo dozná změn, se zatím neví.

Většina pořadatelů ale nadále pokračuje v přípravách a věří, že brzy bude klid a jejich akce proběhnou ve stanoveném termínu. Patří mezi ně i Rock for People. "Aktuálně žádné změny neplánujeme a přípravy na festival pokračují. Pevně věříme, že přesun festivalu nebude potřeba," oznámili organizátoři.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení