Vítej, Macrostylis metallicola! Nově objevený korýš se jmenuje po Metallice

Vydáno: 03.03.2020 09:00 - Dominik Tománek

Německý vědec Dr. Torben Riehl a jeho belgický kolega Dr. Bart De Smet objevili nový neznámý druh podvodního korýše. Na počest svých metalových idolů zvolili jméno podle Metalliky. Studie vyšla ve vědeckém časopisu PeerJ.
Pojmenováním nového druhu živočicha podle oblíbené kapely se vědci snaží dosáhnout dvou věcí. Jednak uctít Metallicu samotnou a zvýšit povědomí o environmentální problematice. "Neustále rostoucí poptávka po kovech v důsledku růstu populace, urbanizace a technologiím vede k průzkumu dosud neprobádaných oblastí jako je třeba hluboké moře. Málokdo ví, že obrovské a neprozkoumané hlubiny oceánů skrývají různá podivná a neobjevená stvoření, jako je například náš nový Metallica korýš."


Kapela má pochopitelně důvod k oslavě a s nadšením s k události vyjádřila: "Hráli jsme na všech sedmi kontinentech světa, dostali jsme se rockenrollové síně slávy a teď... jsme korýši! Výzkumní pracovníci Dr. Torben Riehl a Dr. Bart De Smet z univerzity v Gentu v Belgii objevili nový druh korýšů v hlubinách severního Tichého oceánu a rozhodli se jej pojmenovat po nějaké rockové skupině... Vítej v našem světě Macrostylis metallicola!

Metallica - Macrostylis metallicola



Metallica - Macrostylis metallicola



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení