Kabinet Múz zaplaví polský punk-rock Moskwa

Vydáno: 29.02.2020 09:35 - Tisková zpráva

Druhý březnový den vystoupí v Kabinetu Múz v Brně polská punkrocková kapela Moskwa! Skupina vznikla už v roce 1983 kolem zpěváka Pawla Gumoly a takřka přes noc se stala symbolem východoevropského punku, až snad jakousi "matkou představenou" východních punkových kapel.
Rychlý úspěch na velkém rockovém festivalu v Jarocine 1984 vedl k natočení rádiové nahrávky, ze které vzešla jejich první kazeta "Nigdy!". Ta si získala naprosto kultovní status mixem agresivnější formy hardcore punkrocku, jak ho hráli GBH nebo The Exploited, s depresivními a nihilistickými komentáři na společenskou a politickou situaci v Polsku a celém východním bloku. Stejný ohlas zaznamenala i první LP deska, která se v nákladu 20 000 kusů okamžitě vyprodala a z Moskwy se staly hudební hvězdy a soundtrack rodícího se politického převratu.

V roce 1991 se kvůli novému směřování jejích členů Moskwa rozpadá stejně jako železná opona, o deset let později se ovšem činnost kapely k obrovskému zájmu publika obnovuje - jeden z jejich koncertů hlásí i 300 000 návstěvníků!

Moskwě bude supportovat v Brně zakotvená banda Godot Youth, nekompromisní hardcore punk s novým EP. Půjde o poslední možnost rozloučit se na delší dobu se zpěvačkou Markétou.
Další info a předprodej lístků najdete na oficiálním eventu.

Moskwa - Wstań i Walcz

Moskwa


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení