Děti a rocková muzika? Probuďte v nich hudební zvíře

Vydáno: 05.03.2020 10:20 - Tisková zpráva

Jak se hraje tarantuli na kytaru? A jak dopadlo hamižné prase, které ve své zemi zakázalo rock? Odpovědi najdete ve výjimečně originální dětské knížce Rockové příběhy pro malé rebely Jiřího Štrauba.
Pomocí vtipných pohádek zasazených do hudebního prostředí malé čtenáře učí, že v životě můžou sice přijít trable, ale jejich překonání člověka dovede k vysněnému cíli. Takže nazout glády a nástroje do ruky! Malí rebelové se v knize setkají se zvířátky, kterým v menší, čí větší míře koluje v žilách rock. Ten je neodmyslitelně spjatý se svobodou se bavit a také podle svého uvažovat.

"Mnoho lidí sní o tom, že se stanou rockovými hvězdami. To se ale povede jen hrstce vyvolených. Všichni, kteří to zkusí, se dočkají nejen mejdanů a sem tam nějakého pochlebování, ale také na ně může čekat mnoho podrazů, mohou narazit na přerostlá ega, aroganci či se budou muset alespoň v začátcích potýkat s nezájmem veřejnosti o své dílo. Aby se dostali do cíle, musejí to všechno překonat. Ať se jim to povede, nebo ne, najdou vždy oporu v čisté lásce k rockové muzice," shrnuje hlavní poselství knihy její autor Jiří Štraub.

Humorné příběhy dokreslují osobité ilustrace Terezy Doležalové, která vdechla život sovímu doktorovi nebo žábě z rozhlasového pořadu Kvák radia.
Kniha je vhodná pro děti od 8 let.


Rockové příběhy pro malé rebely - Jiří Štraub


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení