Ve vzduchu je cítit krev. Do Prahy a Košic míří Belphegor v doprovodu Suffocation

Vydáno: 23.02.2020 19:50 - Tisková zpráva

Po korzování Amerikou se pořadatelé turné dvou, ve svých žánrech silně promlouvajících kapel, rozhodli spojení Belphegor a Suffocation přenést i na starý kontinent. 29. února zavítají do pražského Futura, o den později do košického Collossea.
Už od roku 1993 se rakouští ďáblové Belphegor zajímají o nejtemnější stránky čarodějnictví, démonologie a zákoutí, kam není radno strkat nos. Tito krvelační black/death čarodějníci se prezentují vysokorychlostním black/death metalem, který nenachází cestu pro jakékoli kompromisy. Základ aktuálního setu tvoří poslední album Totenritual, ale v říjnu vychází album nové, třeba se z něj fanoušci dočkají ochutnávky.

Je třeba představovat legendární vynálezce slamu Suffocation, jednu z nejlepších koncertních kapel a přes 30 let jednoho z nejosobitějších interpretů death metalu? Jejich hudba snese nejpřísnější měřítka, ať se to týká techniky, skladatelství či osobitosti. Každé z jejich 8 alb je unikum a každé z nich posouvalo nejen tvář kapely, ale i celého žánru. Dá se tak říct, že co se death metalu týče, ten se na Suffocation vždy může spolehnout.

Třetí logo, které zdobí plakát turné, náleží z nejvýraznějších polských kapel, která si podobně jako třeba Behemoth vyšlapává cestu neutuchající koncertní pílí a pravidelným vydáváním (diskografie momentálně čítá již 11 řadovek), což je s posledním albem The Auric Gates of Veles od Napalm Records přivedlo ke gigantu Metal Blade. Hate s Behemoth ale spojuje i hudba, neb tihle kozli rovněž mísí black s death metalem, který doprovází atmosféra a místy hymnický nádech. Nad tyto tři taháky dostanou fanoušci ještě další dvě kapely. Šikovné melodic thrash/deathery Carnosus ze Švédska, v Praze pak moderní deathmetalisty Betrayal a v Košicích naopak řecké Shadowmass, kteří thrash obohacují deathem i blackem.

Po oba večery nebude nouze o rychlá tempa, knock-out zasazující riffy, ani temnou atmosféru. Může si milovník extrému přát víc?


BELPHEGOR - 'Baphomet' - [OFFICIAL MUSIC VIDEO - CENSORED]



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení