Soundgarden odpovídají na žalobu vdovy po Chrisu Cornellovi

Vydáno: 14.02.2020 13:00 - Ondra Weisbauer

Je to už přes měsíc, co se objevily zprávy o tom, že vdova po Chrisi Cornellovi, Vicky, zažalovala kapelu. Dle ní jí stávající členové Soundgarden dluží statisíce dolarů v údajných chybějících autorských honorářích a právech na několik nevydaných nahrávek zesnulého zpěváka.
"Nemáme v držení naši vlastní tvůrčí práci. Vicky Cornellová má jediné existující nahrávky posledních skladeb, na kterých se podílel Chris Cornell, ať instrumentálně, či hlasem. Na těchto dokončených skladbách pracovali všichni členové kapely a Vicky si teď nárokuje vlastnictví posledního nevydaného alba Soundgarden," vyjádřila se kapela.


Zbytek Soundgarden také odpovídá na tvrzení Vicky, že se ukázali jako "bez soucitu ke Cornellově smrti" a popisují celé dění po poslední Chrisově show. "Po koncertě jsme se jako obvykle vydali na noční jízdu na další koncertní místo do Columbusu v Ohiu, kde jsme měli hrát 19. května. Chris zůstal v detroitském hotelu s plánem, že další den přiletí za námi. Chodilo to tak vždy, protože se mu špatně spalo v autobuse. Dalšího rána jsme se dozvěděli, že byl nalezen v hotelovém pokoji mrtvý."

Hned po zjištění tragické události dalšího rána zrušila zdrcená kapela tour a nabídla pomoc Vicky i jejím dětem. Není její jednání vůči zbytku kapely nespravedlivé?



Soundgarden - Black Hole Sun (Official Music Video)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení