VIDEO: Shadows + Morello + Dolmayan = skvělá předělávka Radiohead

Vydáno: 06.02.2020 15:10 - Jakub Kvizda

Bubeník System of a Down John Dolmayan spíchnul společný song s M. Shadowsem z Avenged Sevenfold. A nejsou to jediná velká jména v coveru "Street Spirit" z pera Radiohead. Nezaměnitelným kytarovým zvukem obohatil skladbu Tom Morello, jehož domovskou formaci jistě není nutné představovat.
Dlouho o Dolmayanovi nebylo příliš slyšet, výjimkou byl v zásadě jen reunion samotných Systémů. Až po dvanácti letech se na trhu objeví nová deska, na které obtiskne zvuk svých paliček. These Grey Men je název projektu, jemuž vdechnul život a který v posledním únorovém dni vypustí osmiskladbové LP. To bude sestávat ze samých coverů, výběr umělců je ale více než zajímavý - namátkou zmiňme Talking Heads nebo Eminema.

Vokální akrobacie předvede v dalších skladbách třeba Franky Perez z Apocalypticy nebo systémový kolega Serj Tankian, se kterým si Dolmayan podle vlastních slov skladatelsky rozumí jako s nikým jiným. S Radiohead si v doprovodu hostů poradil náramně, píseň získala úplně jiné aranžmá, které z ní dělá spíše gradující rockovou baladu než melancholickou ódu, jakou je originál, a rozhodně tedy můžeme očekávat konec února s napětím.


John Dolmayan - These Grey Men: "Street Spirit" (Official Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení