AUDIO: Katatonia se vzpamatovává z katatonické nečinnosti

Vydáno: 06.02.2020 09:40 - Jakub Kvizda

Velké věci se dějí v táboře švédských melancholiků Katatonia. Jejich několikaměsíčnímu mlčení byl definitivně zatnut tipec vypuštěním novinkového singlu "Lacquer" a současným ohlášením vydání čerstvé řadové desky v dubnu letošního roku.
City Burials nabídne jedenáct zadumaných kousků, jimž bude vévodit léčivý vokál Jonase Renkseho a tradičně silná porce elektroniky. Ta v Lacquer dokonce převažuje natolik, že na hrábnutí do strun budete čekat marně. Jakým směrem se Švédové vydali tentokrát, budeme vědět nejpozději 24. dubna, kterýžto den již tradičně přes Peaceville Records vyjde v pořadí dvanácté album formace.

Na začátku roku 2018 se na facebookovém profilu skupiny objevila zpráva, že se na krátkou dobu odebere do hudební nečinnosti. Zdá se tedy, že vše už je vyřešeno, vše je v pořádku a zajisté už legendární harcovníci to mohou znovu pořádně rozbalit.

Zveřejněné koncertní aktivity jsou ale zatím poměrně sporadické, Katatonia se v nejbližších měsících plánuje účastnit hlavně různých festivalů a větších sešlostí obecně. Jednou z takových bude i letošní Brutal Assault, na němž katatonici dostanou nějaké ty minuty mimo jiné k představení nového materiálu. Atmosféra potemnělé jaroměřské pevnosti kapele určitě bude znovu velmi slušet.


Popis



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení