VIDEO: Sabaton pokračují ve spolupráci s Apocalyptikou. Natočili skladbu i videoklip

Vydáno: 27.11.2019 07:51 - Kamila Ungerová

Spolupráce válečného tanku Sabaton s finskými violoncellisty Apocalyptica započala už před více než půl rokem. Tehdy druzí zmínění natočili instrumentální cover ke skladbě "Fields in Verdun".
"Fields in Verdun" pochází z aktuální desky The Great War, kterou Sabaton vydali letos v červenci a na evropské části turné ji naživo představí právě ve spojení s Apocalyptikou. Ve stejném složení ji v druhé polovině ledna přivezou i do pražské O2 Areny. 

Je více než zřejmé, že spolupráce těchto dvou severských formací neprobíhá jen v nahrávacím studiu nebo před hledáčky kamer. Na společné turné se pocitvě připravují a důkazem budiž společný song i videoklip "Angels Calling". 

"Song ,Angels Calling´ byla vůbec první skladbou o Velké válce, kterou jsme v roce 2006, když jsme pracovali na desce Attero Dominatus, napsali. A nyní jsme ji ve spolupráci s Apocalyptikou vdechli nový život. Díky tematice akutální desky The Great War, nadcházejícímu koncertnímu turné i naléhání fanoušků se ,Angels Calling´ vrací do setlistu."

"Do současné podoby jsme ji upravili letos v srpnu, když Apocalyptica zavítala do našeho rodného Falunu, aby zahrála na Sabaton Open Air festivalu. Nahrávali jsme ji v Black Lounge Studios ve spolupráci s Jonasem Kjellgrenem a party, na nichž hraje Apocylptica, byly později nahrány ve Finsku."

"Kvůli nadcházejícímu evropskému turné jsme chtěli připravit něco speciálního, o co jsme se nikdy předtím nepokusili. A když jsem před pár lety navštívil koncert Apocalypticy v Madridu, vnuklo mi to představu, že bychom si mohli jednou společně zahrát," vysvětluje baskytarista Pär Sundström. 

Po boku Amaranthe a Apocalypticy se Sabaton v pražské O2 Areně představí 26. ledna 2020.

Sabaton i jejich aktuálnímu albu The Great War jsme se zhusta věnovali v srpnovém čísle Fakkera. Časopis s rozhovorem s Joakimem Brodénem, který jsme exkluzivně pořídili ve francouzském Verdunu a plakáty všech členů kapely seženete v našem eshopu.




Sabaton - Angels Calling feat. Apocalyptica (Official Music Video)





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení