Ucpanej hajzl a žlutý dildo aneb když Bikkinyshop natáčejí klip

Vydáno: 15.11.2019 16:20 - Petr Adámek

Když Bikkinyshop před několika měsíci vymýšleli scénář klipu "T.R.I.S.", který měl před pár dny exkluzivní premiéru na stránkách Fakkera, čistě pragmaticky chtěli jako hlavní postavu pěknou mladou holku. Dopadlo to úplně jinak. Nejen o temném pozadí videa se rozpovídal frontman Tomáš Čeřovský.
Tome, pověz mi něco o hlavní roli, kterou ztvárňuje starý pán. O koho jde?

Pán, pracovně jsme mu říkali 'děda', je bubeníkův tchán. Jelikož se věnuju i tetování, tak že ho v klipu pokreslím. Pak už šlo jenom o to zvolit ten správný symbol. Na zádech má Lišaje smrtihlava, nočního motýla. Je to stejný symbol, který se v klipu objevuje tu a tam za mnou na pozadí. Na Googlu na tebe vypadne miliarda odkazů o s ním spojené symbolice. Převtělení. Život. Smrt. Láska. Nenávist. Samozřejmě Mlčení jehňátek. Pro mě osobně je to o tom Butterfly effectu.



Máš v songu nebo klipu ukrytou nějakou osobní rovinu?

Víš, tenhle song i klip už pro mě vždycky bude spojený s těžkou životní událostí, kterou bylo úmrtí mého táty. Odešel ani ne dva dny po natáčení. V době, kdy jsme klip vymýšleli, byl ještě 'zdravý' nebo tak alespoň působil. Ale pak věci vzaly rychlý spád a on skutečně skončil na lůžku s kapačkou v ruce a hadičkou na dýchání kyslíku v nose. A víš, že mi vždycky říkal, že by na starý kolena chtěl taky kérku? Já teď už vím, co bylo důvodem toho, proč se dusil. Ale pořád nevím, co je důvodem toho, že se občas nemůžu nadechnout já - obrazně řečeno. Neříkej mi, že všecko tohle je náhoda. Někdy do sebe věci až děsivě zapadnou.


Temný příběh, s tvým tátou je mi to líto. Neměl bys nějakou veselejší historku?

Historku mám doslova vyvoněnou. Vlastně jich mám víc. Natáčeli jsme v malém studiu na pražském Chodově, před černým, bílým a zeleným plátnem. Když jsme otevřeli ráno dveře, málem jsme padli smrady neb byl ucpanej hajzl, ucpaná sprcha, sračky tekly po podlaze v předsíni - velká paráda. Zrovna když jsme kvůli barvení kytaristy potřebovali hlavně koupelnu. Ale operativně se to nějak vyřešilo. Taky byl uprostřed studia proválenej gauč a v koutě žlutý dildo, tak asi se tam v noci před náma točila nějaká romantika. A když jsme večer odcházeli, zas tam naběhla skupina koček fotit nějakej kalendář. Jo a za dva litry jsme koupili takový ty celooční čočky, aby kytarista vypadal krutě a on si je nebyl schopnej nasadit. Ani basák. Ani bubeník. Ani já. Takže jestli chce někdo z ostatních kapel vypadat jako Wes Borland, ať mi cinkne a jsou jeho.



BKKNY (Bikkinyshop) - T.R.I.S. [Official Music Video]

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení