PREMIÉRA: Existuje osud? ptají se v novém klipu Bikkinyshop

Vydáno: 10.11.2019 16:30 - Petr Adámek

Domácí rock-crossoverová banda Bikkinyshop vysílá do světa zbrusu nový klip k tracku T.R.I.S.. Ačkoliv jeho název působí nekonkrétně, obsah je hlubší, než se zdá. Na klip můžete mrknout u nás v exkluzivní premiéře.
"Původní jméno skladby znělo jednoduše "The Reason", (důvod). Nakonec se kapela rozhodla prodloužit jej na "The Reason I Suffocate" (důvod, proč se dusím). Výsledný název T.R.I.S. je pak zkratkou těchto čtyř slov. Více už frontman Tomáš: "Lidé se od nepaměti přou o to, zda je každá událost v jejich životech pouze přímou konsekvencí vlastních činů a nebo už je všechno předem dané, ať děláme, co děláme. Existuje osud? Karma? Existuje efekt mávnutí motýlích křídel? Já osobně věřím čím dál víc tomu, že všechno má nějaký svůj důvod. I to špatné, co tě potká. Důležitý ale je se z věcí kolem klasicky nepodělat a prostě nasávat hlavně to dobrý. Vím, že se může zdát, že to vždycky nejde. Ale už jenom schopnost jít dál, je v mých očích pozitivní. A o tom T.R.I.S. je. O tom, že není dobrý se schovávat před světem a sebou samými kvůli věcem, které jsou dávno pryč. A stejně tak kvůli tomu, co může přijít. Protože co se má stát, stane se."


Koncept klipu s myšlenkou songu souvisí. "Chtěli jsme, aby to vypadalo, že si starý pán v klipu plní poslední přání. A že tím říká 'všechno je, jak má být' a že se nebojí toho, kam míří," vysvětlujeTomáš.

Bikkinyshop si dali za cíl dostat "T.R.I.S." k co nejvíc uším a očím a plynule začínají s dalším singlem. "Teď jsme se na nějakou dobu zařekli, že LP/EP neni aktuální, tak pojedem touhle cestou. Tenhle rok byl pro nás koncertně nejpestřejší, hráli jsme na dvaceti plus festivalech, skvělých akcích se zvučnými jmény z naší i zahraniční scény, tak trochu doufáme, že na to navážem i v příštím roce. Poslední koncert letos nás čeká těsně před Vánocemi v Brně na Melodce. Chceme prostě hlavně hrát, dokud to nás i lidi, co choděj na koncerty baví a dokud nás ještě významně nebolej druhej den záda," dodává kapela.


BKKNY (Bikkinyshop) - T.R.I.S. [Official Music Video]



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení