Leprous se potřetí ohlašují zvoněním vzdálených zvonů

Vydáno: 25.10.2019 10:50 - Jakub Kvizda

Už tento pátek, 25. října, se na pultech obchodů a na webových platformách objeví Pitfalls, v pořadí šesté album pyšnící se hlavičkou Leprous.
Tito Norové během kariéry prodělali razantní stylovou proměnu a v nastalém trendu pokračují i nadále, jak to naznačují již vypuštěné ukázky, včetně poslední "Distant Bells". Ambientní první polovina skladby, silně podbarvena smyčci, se na konci přelije do extatického finále s pro kapelu typickými vokálními harmoniemi. Člověk jako téměř vždy při setkání s Leprous musí smeknout před hudebním géniem této sebranky.

Temný počin zatím pootevřel tři své kapitoly, když dříve vyšly ještě "Below" a "Alleviate", z nichž hlavně druhá jmenovaná koketovala se značně rádiovými ambicemi. Zatím však Einer Solberg a spol. stále zvládají ustát někde v pozadí číhající pád do kýčovitosti, a proto lze mít jak od Pitfalls, tak od pražského listopadového koncertu značně vysoká očekávání.

Kdo jejich live show zná, může potvrdit, že hudebníci zocelení třeba hraním s ikonou tvrdé progresivní hudby, Ihsahnem, umí převést své technicky často náročné opusy do živé podoby bez větších problémů. A neboť to samé lze také bez mrknutí oka říct o stále se lepšícím zpěvu Einera Solberga, Palác Akropolis bude 21. listopadu nepochybně svědkem jedné z největších událostí v oblasti progresivní hudby.


Leprous - Distant Bells

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení