VIDEO: Noví Veil of Maya tentokrát jen pro členy klubu

Vydáno: 02.10.2019 10:10 - Jakub Kvizda

Aah, Spencer Sotelo z Periphery v hostovačce, chce se zvolat po poslechu znenadání vypuštěné písně "Members Only". Pravda je ale jiná. Veil of Maya se pouze na novince znovu o něco více přiblížili zvuku svých slavnějších kolegů.
Chytlavé, až veselé riffy podložené jemnou elektronikou, krátké erupce blastbeatů, občasná lekce rytmové matematiky, melodické refrény střídající deathcorovou stěnu slok a meziher - všechno je u Members Only na svém místě. Přesto je na mnoha místech již zmíněný zvukový posun zase o něco patrnější. Těžko říct, jakou měrou na tom má podíl mnohačetné propojení obou kapel - aktuální producent Veil of Maya, Taylor Larson, se podílel právě i na několika počinech Periphery, obě skupiny mají navíc četnou historii společného koncertování (a zrovna v těchto chvílích po svém boku jedou americkou tour).

Tato podobnost zas však nesmí být přeceňována, Veil of Maya si pořád zachovávají svůj rozpoznatelný ksicht, s nímž se na corové scéně stali již poměrně zavedeným pojmem. Nechme se překvapit, jaké vlny rozvíří jejich již sedmé album, jehož vydání lze očekávat někdy na přelomu roku.


Veil of Maya - Members Only



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení