Půl století klenotu Abbey Road: výročí přináší nový klip a speciální reedici

Vydáno: 05.10.2019 11:55 - Jana Haišmanová

Není pochyb o tom, že Beatles si už dávno vysloužili post nesmrtelné kapely. 50 let uběhlo jako voda a máme tady výročí vydání klenotu Abbey Road a s ním kromě speciální zremixované reedice taky zbrusu nový videoklip k Harrisonově "Here Comes The Sun".
Deluxe edice The Beatles: Abbey Road 50th Anniversary se stala počinem producenta Gilese Martina, který se vydal ve šlépějích svého legendárního otce, producenta Beatles George Martina. Základní sadu obsahující 17 zrenovovaných skladeb přímo z Abbey Road doplňuje 23 studiových a demo nahrávek, přičemž většina z nich byla doposud nevydána. Součástí nejrozsáhlejšího setu je i stostránková kniha s předmluvou Paula McCartneyho.

Proč vlastně tahle unikátní kolekce vznikla, uvedl sám Giles Martin na začátku knihy: "To opravdové kouzlo vychází z rukou, které hrajou na nástroje, z harmonií hlasů Beatles, z krásy aranží. Naším úkolem bylo se ujistit, že všechno bude znít stejně čerstvě a ohromí vás tak silně jako v den, kdy bylo všechno nahráno."

Na Abbey Road se nachází mnoho slavných fláků, ať už mluvíme o "Come Together" nebo "Oh! Darling". Výjimečné místo si ale zasloužila úsměvná "Here Comes The Sun", která se dočkala vlastního klipu. V něm je možné sledovat fotky a krátká videa kapely a jejich instrumentů.


The Beatles - Here Comes The Sun (2019 Mix)




The Beatles ABBEY ROAD Anniversary Editions - Unboxing





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení