Kořeny newyorského hardcoru se rozlezou po Praze. Na cestě jsou Cro-Mags

Vydáno: 30.09.2019 20:20 - Tisková zpráva

Jedna z nejzásadnějších hardcore punk crossover kapel z New York City, v čele se zakládajícím Harley Flanaganem míří do Česka. Dorazí 2. října do pražského Futura a hrát se bude z jejich přelomového alba Best Wishes k jeho 30. výročí!
I když jste třeba Cro-Mags nikdy neslyšeli, stejně jejich značku nějak podvědomě znáte. A nezáleží, jestli už jste pamětný čtyřicátník, anebo jste jejich logo viděli na nášivce u staršího kámoše. Aby ne, však Cro-Mags společně s Agnostic Front (ti se tu ukáží v lednu v Brně na Persistence tour), patří mezi skutečné kapely, které v 80. letech stály u zrodu NYHC.

Jenže ještě před těmito tu - snad jako vůbec první NYHC kapela - byli The Stimulators, které už r. 1978 zakládal bubeník Harley Flanagan. A tenhle Harley pak dva roky nato založil Cro-Mags, kde ale začal s basou a později i se zpěvem. Cro-Mags tak nejsou žádná vývařovna zlaté éry, oni jsou nosiči té prapůvodní esence a vnitřní energie, která muzikanty kdysi donutila uchopit nástroje a tvořit muziku, jež následně dala vzniknout scéně pojmenovávané jako New York HardCore.

Cro-Mags ale byli skoupí na vydávání a vydavatelsky aktivní pouze v letech 1981-2002, takže za více než čtyři dekády mají jen pět alb, z nichž to poslední Revenge je z r. 2000. Letos tak tihle veteráni po tahanicích o jméno po téměř 20 letech konečně vypustili nový autorský materiál - třískladbové EP Don't Give In by mělo být předzvěstí další řadovky.

Supportovat budou Red Death. Předprodej vstupenek běží na webu organizátora a dále pak v sítích Ticketportal, Ticketmaster a na předprodejní kase v Lucerna Music Bar.

 

Cro Mags - Don't Give In - 2019(Full EP)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení