Škatulky stranou! Fajtfest sype první kapely a zveřejňuje předprodej

Vydáno: 25.09.2019 12:10 - Petr Adámek

Termín dvanáctého ročníku Fajtfestu je venku už nějakou dobu (9.-11. července 2020), teď přichází na řadu první jména. Na Fajtův kopec do Velkého Meziříčí dorazí Normandie, Blind Ivy, Aviana a Drown in Sulphur. Předprodej lístků startuje 3. října.
Krátce po skončení letošního ročníku upustili pořadatelé FajtFestu od dosavadních škatulek nu-metal, hardcore a metalcore a hned první oznámené kapely potvrzují, že na Kopci bude za rok hodně pestro. Současně se prý máme těšit na "rekordní počet zahraničních kapel".

Největším překvapením a vybočením z nastoleného směru budou jistě Švédové Normandie. Loňská, v pořadí druhá deska sice ubrala na tvrdosti, ale naživo to pánům šlape stále skvěle, o čemž jsme se přesvědčili naposledy v létě na Rock for People. Dalšími Švédy v line-upu bude parta Aviana. Jejich nové album Epicenter sbírá kladné recenze napříč Evropou a na koncertech pod pódiem bývá opravdu husto! Nejbližší možnost tuhle kapelu ochutnat naživo připadne na 5. listopadu na sedmých narozeninách Brainwave productions v pražském Cross klubu.


Na Fajtův kopec se vrátí Italové Drown in Sulphur a nepochybně rozpoutají před pódiem stejný mosh jako při své premiéře, kdy se na kopci zvedl prach jako v aréně slavného Spartakuse. Chybět nebude ani female-fronted zástupce. "Fajtfest a ženské vokály patří neodmyslitelně k sobě. Nikdo nám nemůže odepřít, že jsme pro Česko objevili například Infected Rain nebo Jinjer. Přestože jsme v poslední době od tohoto trendu upustili, příští rok půjdeme opět na východ. Přivezeme Blind Ivy s charismatckou Annie za mikrofonem," odhaluje poslední jméno z aktuálního čtyřlístku hlavní pořadatel Bob.

První vlna lístků v ceně 1000 Kč jde do prodeje v limitovaném počtu 300 kůsů. Objednávat můžete od pátku 3. října.


Aviana - My Worst Enemy
 

Normandie - Ecstasy
 

Drown in Sulphur - Moths
 

Blind Ivy - Apogee
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení