FakeTown: Když nemáš stejný názor jako ten druhý, jsi nepřítel

Vydáno: 01.09.2019 13:00 - Petr Adámek

Koncem jara o sobě dali po pauze vědět domácí FakeTown. Vypustili stojnojmennou debutovou desku, jíž uvedl příjemně rozervaný singl "What's the Price Of War". Více nám prozradil kytarista Honza "Véča" Večeřa.
Aktuální deska je průřez osmi lety, co kapela funguje. Song "What's the Price Of War" je přitom první písnička, kterou FakeTown složili po dvouleté pauze. "Byla hodně spontánní a prakticky vznikla během dvou zkoušek. Myslím, že hodně reflektuje dnešní společnost, ve který když nemáš stejný názor jako ten druhý, tak jsi nepřítel. Vzhledem k tomu, že byla nová, čerstvá, tak jsme se rozhodli z ní udělat single a natočit k ní i klip. Celý je to dělaný home made. Měli jsme jasnou představu - chtěli jsme to udělat tak minimalisticky, jak jen to jde. Bubeník DeeDee s manželkou Adrou se chopili tvorby kulis města, zpěvák Kuba zase vymodeloval postavy a celé jsme to natočili během jednoho odpoledne u kamaráda v baru (díky Kasi)," vysvětluje Honza.

A jaká je tedy cena války? "Cena války je strašně vysoká, a jak jsme ukázali v klipu, můžeš ztratit úplně všechno. Ta písnička je zamyšlení nad tím, o co všechno přicházíme kvůli neshodám, který si mezi sebou budujeme. Války nevedeme jen na bojišti, ale války vedeme i vnitřní, jeden k druhému. Myslím, že v dnešní době je to hodně i o názorových válkách třeba na sociálních sítích. Moderní technologie nám dávají pocit anonymity, a tak si toho člověk dovolí víc, než je zdrávo," dodává muzikant.

FakeTown promo


Koncem září vyrážejí FakeTown s novou deskou po českých městech. Buďte u toho.

Velký rozhovor s kapelou najdete v aktuálním, zářijovém Fakkerovi.


FakeTown - What's the Price Of War

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení