Praha znovu zažije temný svit žárovky Aluk Todolo

Vydáno: 26.08.2019 13:40 - Tisková zpráva

Aluk Todolo vznikli roku 2004 ve Francii a zatím vydali čtyři dlouhohrající alba na pomezí kraut rocku, black metalu a rituální repetice. Každé z nich tnulo hodně hluboko. Živá vystoupení jsou neméně zásadní. P5esvědčíme se o tom už 28. srpna v pražském podniku Underdogs.
Mihotání žárovky v rytmu kolísajícího odběru elektřiny zesilovači a bubeníkovo takřka permanentní oční bělmo v transu zůstávají ve vizuální paměti jako obrysy vypálené na sítnici. Všechny dosavadní koncerty (včetně toho na festivalu Brutal Assault) se zapsaly do paměti těch, kteří je zažili. Ten aktuální - atypicky na samém sklonku léta - nebude výjimkou.

Prolínání známého a exotického, starého a nového je pro trojici příznačné. Výsledek však není jen jednoduchou fúzí, ale vznikem něčeho jiného, tajemné zvukové masy spojující abstraktní, až hlukovou temnotu s rituálem hypnotických rytmů. Na rozdíl od kosmických krautrocků nebo satanského black metalu nemají Aluk Todolo jeden konkrétní koncept, všechny jejich znaky spíše směřují k neurčené temné slavnosti.

Jako support se představí jihočeská kapela Náv a Tomáš Niesner.
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení