Biják pro fajnšmekry. Do kin jde koncertní snímek Rogera Waterse

Vydáno: 28.07.2019 13:05 - Tisková zpráva

Roger Waters, hudební génius a jedna z hlavních tvůrčích sil legendárních Pink Floyd, uvádí koncertní film Us + Them. Vrací se v něm do Amsterdamu, kam zavítal v roce 2018 v rámci svého světového turné. Dílo zamíří do tuzemských kin 2. října.
Hudba boří zdi mezi lidmi a spoluzakladatel Pink Floyd Roger Waters šel vždy příkladem. Proto světové turné k jeho poslednímu sólovému albu Is This the Life We Really Want? nazval po písničce Us and Them z alba Dark Side of the Moon. Zpívá se v ní totiž: "With, without / And who will deny that's what the fighting's all about?" ("Spolu, nebo bez sebe / kdo popře, že o tom jsou rozbroje?").

Šnůra celkem 157 koncertů napříč světem se odehrála na přelomu let 2017 a 2018. Během ní zazněly nové kusy i klasiky z alb Dark Side of the Moon, The Wall, Animals nebo Wish You Were Here. Projekt opět svedl do střižny Waterse a Seana Evanse, režiséra snímku Roger Waters: The Wall (2015), který byl nominovaný na Grammy za nejlepší hudební film.

Evansův štáb záběry pro Us + Them sesbíral na čtyřech koncertech v Ziggo Dome v Amsterdamu. Záznam jde nyní do kin obohacený o supermoderní obrazovou produkci a dechberoucí zvuk. "Roger je inovátor pódiové scény v arénách a na stadionech už od začátku 70. let," prohlásil Watersův manažer Mark Fenwick. "Je proslulý tím, že dokáže posouvat hranice prostorového zvuku a vizuálního zážitku a zároveň do koncertu promítnout poselství lásky," dodává.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení