Jídlo místo zbraní, hudba proti válce. V Brně se uskuteční benefiční akce Blackened night

Vydáno: 20.07.2019 20:35 - Tisková zpráva

Food Not Bombs Brno & DIY Factory pořádají 1. září 2019 v prostorách autonomního sociálního centra Bio Sibiř blackened night benefit na Lékaře bez hranic v Jemenu. Vystoupí kapely Hexis, Morild a NĀV.
Od vypuknutí občanské války v Jemenu roce 2015 sledujeme genocidu na civilním obyvatelstvu v přímém přenosu. Válčící strany zničily většinu veřejné infrastruktury včetně zdravotnických zařízení. Blokáda dovozu, za kterou stojí koalice vedená Saúdskou Arábií, zapříčinila kromě hladomoru také katastrofální nedostatek lekářské péče a dalších základních služeb. Vetšina jemenského lékařského personálu nedostala od srpna 2016 zaplaceno, což je přinutilo veřejný zdravotnický systém opustit a hledat obživu jinde. Domácí obyvatelstvo je tak vydáno napospas hladu, choleře a dalším nemocem. Spolehnout se mohou jedině na podporu Lékařů bez hranic, kteří v zemi působí od března 2015 a za tu dobu ošetřili více než 80 000 pacientů a pacientek.

Začerněnou hudební produkcí chceme upozornit na tento konflikt, před kterým většina světa zavírá oči, zatímco do Saúdské Arábie dál proudí zbraně z USA i z Evropy.

Hexis (Black metal/Blackened hardcore; DK)
Představte si tu nejpřísnější, nejzkaženější a nejtrýznivější hudbu. Přidejte totální hnilobu a despotickou naléhavost - a stejně se sotva přiblížíte zvuku, kterým Hexis rozdrásají vaše neuronové spoje do absolutního zoufalství. Tahle banda z Kodaně má od svého založení v roce 2010 na svědomí více než 300 koncertů po celém světě, ani pro české, potažmo brněnské publikum nejsou žádnými nováčky. Jejich mix hardcore a black doomy metalu se bude tentokrát rozléhat po Sibiři s ambicí navždycky změnit váš pohled na to, co je blackened hardcore.

Morild (Atmospheric black metal/Blackgaze; DK)
Mix éterické špinavosti a mrtvolné pachuti, to je další smečka z Dánska, která tento večer na Sibiři posune hranice žánru black metal do atmosférických výšin. Slovo Morild v dánštině popisuje fenomén bioluminiscenčního planktonu, což přesně vystihuje náladu, kterou tahle kapela přiveze s sebou.

NĀV (Black metal; CZ)
Jihočeská black metalová kapela Náv se svou debutovou nahrávkou Smrtci kombinuje nihilismus s trýznivou surovostí black metalu. Svoji nemilosrdnost a rigidnost přivezou na Sibiř, aby ukázali, že i v Česku lze ukovat kov s tím nejčernějším jádrem.
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení