FOTO: Poslední den Rock for People zachvátily kytary. Hlučné i klidné, exotické i ty špatně ozvučené

Vydáno: 08.07.2019 15:36 - Čestmír Jíra a Petr Adámek

Rock for People se už dávno neorientuje čistě na rockovou hudbu, přesto na festivalu stále dominují kytary. Také závěrečný festivalový den 25. ročníku byly slyšet ze všech koutů areálu v celé své pestrosti.
Dost možná nejlepší vystoupení třetího dne měli na svědomí skotští Franz Ferdinand. Hity tak akorát do skoku, spousta energie a naprosto profi zvládnuté vystoupení. Naopak jejich sousedé z Velké Británie a jedni z headlinerů celého festivalu, velšští Manic Street Preachers, kvůli špatnému zvuku propadli. Po osobní stránce přesto zanechali sympatický dojem - James Dean Bradfield se naučil několik českých frází a celá skupina přes technické potíže bojovala do posledního songu.


Mladické a dravé pojetí rocku předvedli zkraje odpoledne SHVPES a Normandie, svůj standardně sympatický výkon přivezli i tradiční festivaloví hosté The Subways. Z českých partiček bylo hodně slyšet o Cocotte Minute nebo Mig 21. Zdaleka nejexotičtějším tělesem dne i celého festivalu se stali mongolští The Hu. HU!!!

25. ročník Rock for People je za námi, gratulujeme pořadatelům k vydařeným půlkulatinám a těšíme se na další ročník!

Závěrečný den jsme na místě pořídili rozhovor s The Hu. Očekávejte v jednom z příštích čísel Fakkera.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení