Seznamte se, Till Lindemann. Básník i vášnivý rybář

Vydáno: 09.07.2019 16:05 - Milan Říský

Šestapadesátiletý Till Lindemann je ksichtem a hlasem Rammstein v jedné osobě. Chlap, který nespočetněkrát hořel, je současně osobností plnou paradoxů.
Jako básník a textař se často pohybuje v nejtemnějších zákoutích lidské mysli, ať už píše o kanibalismu, zvrácených podobách lásky, incestu nebo často pracuje s motivem smrti a lásky. Rád provokuje - na pódiu i v klipech, plodná je i jeho sólová tvorba - deska Skills In Pills sice letos slaví čtyři roky od vydání, ale připravuje se její nástupce. Loni se Lindemann vytasil s hip-hopovou parádou "Mathematik", kde si mimo jiné zahrál rozvernou školačku v latexovém oblečení tuzemské firmy, nedávno natáčel další video s parťákem Peterem Tägtgrenem a hercem Peterem Stormarem v Kazachstánu a očekává se, že po skončení turné Rammstein dostane Lindemannův boční projekt zelenou.


Vedlejší aktivity Tilla se netočí jen kolem muziky, pracoval i na knize, jenž vyšla pod hlavičkou National Geohraphic a mapovala rybářskou cestu po Yukonu v Kanadě. A společnost na tripu? Tu mu dělal zakládající člen The Kelly Family Joey Kelly. Debaty o muzice a zkušenostech z branže u vykuchané ryby opékané pod noční oblohou musely být výživné.


Lindemann se netají ani láskou k Rusku, kterou vyznal na desce Reise, Reise městu Moskva. Když tam loni vycházela jeho sbírka básní Messer, rovnou do kufru přibalil Tägtgrena a v Rusku, na Ukrajině a v Kazachstánu si premiérově střihli pár koncertů. Rusové Tilla milují natolik, že si ho dokonce přivlastnili k vlastní propagandě. V Photoshopu mu během turné Rammstein vyměnili lebku na triku za podobiznu prezidenta Putina a do úst mu strčili údajně smyšlené oslavné citace. Interní vtip společnosti vyrábějící luxusní telefony s podobiznou Putina se dostal do médií a skandál byl na světě, tedy do chvíle, než se Lindemann ozval. Dokonce pohrozil, že Rammstein už nemusí v Rusku nikdy vystoupit a vše označil za putinovskou propagandu. Zlatý iPhone s Vladimírovým zvěčněným si ale nejspíš nechal.


Pět stran čtení o Rammstein najdete v červnovém Fakkerovi. A recenzi nové desky a plakát kapely k tomu. Časák seženete v našem eshopu. Naživo uvidíme Rammtein na pražském dvojáku 16. a 17. července v prostoru Sinobo Stadium.



Rammstein 2019 F!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení