VIDEO: Dark Gamballe posílají pilota kamikadze zas a znovu na smrt

Vydáno: 19.07.2019 20:50 - Petr Adámek

Dark Gamballe mají venku už čtvrtý klip z aktuálního alba Hluboký nádech. Tentokrát se zfilmování dočkal track "Kamikadze".
Existují přes čtvrt století a s více než deseti nahrávkami patří k nejplodnějším domácím kapelám. Co je ale na Dark Gamballe vůbec nejpřitažlivější, jsou jejich texty. V nich zpěvák Desed rád probouzí k životu smyšlené a často fantaskní postavy, jejichž příběhy však nápadně připomínají ty z reálného světa. Jinak tomu není ani s aktuálním songem "Kamikadze".

"V téhle písni jde o příběh pilota kamikadze, který se dezorientovaný a rozmlácený objeví na letišti Na konci světa. Netuší, kde je, kráčí halou letiště a potkává ostatní ne-přeživší piloty kamikadze. Jedním z nich je i náčelník Božský Vítr, který neustále vypráví černohumorné anekdoty a stanou se z nich přátelé. Každý den se ráno potkají znovu, seznámí se, pak spolu letí a vykonají činnost, pro kterou jsou letci kamikadze určeni. Podvědomě cítí, že něco není v pořádku, mají časté pocity deja-vu, až jednoho dne pochopí, že žijí v neustálém příběhu, který nemá konce," vysvětluje autor textu Desed.


Dark Gamballe - Kamikadze

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení