VIDEO: Začíná nová éra Skillet, tvrdí kapela. Nové album je za dveřmi

Vydáno: 23.06.2019 15:37 - Anna Štěpánková

Manželé John a Korey Cooperovi se v uplynulém roce slušně zapotili. Nejenže zpěvák a baskytarista rozjel svůj sólový projekt, ale především se v roli producenta po boku své ženy ujal desáté studiové desky Skillet. Posouvání hranic je zkrátka v kurzu.
Novinky Victorious se dočkáme už 2. srpna a vyhlížení si do té doby můžeme zkrátit hned dvěma novými kusy "Anchor" a "Save Me". První zmíněný je daleko jemnější a něžnejší, než je u Skillet zvykem. Sází především na klávesy a dojemný text.

Na druhé straně u "Save Me" je hned zkraje znát, že se jedná o řízný song, který zcela zapadá do dosavadní tvorby Skillet. "Předcházející deska Unleashed nás nabila. Zažehla tvůrčí jiskru, kterou jsme vložili i do dalších hudebních projektů. Vrátili jsme se s ní ke způsobu práce, který milujeme. Byla hodně hardrocková i elektronická. S nadcházející Victorious jsme tedy začali právě tam, kde jsme s Unleashed hudebně skončili," popisuje Cooper.

"Cítili jsme, že se začínáme hudebně profilovat. A uvědomili jsme si, že bychom naše album mohli poprvé produkovat svépomocí! Zmiňovaná jiskra se rozhořela v oheň. Role producentů jsme se s Korey ujali už v minulosti, ale nikdy to nebylo tak intezivní. Něco mi říká, že začíná nová éra Skillet," vysvětluje zpěvák.

Po srpnovém releasu alba Victorious vyrazí Skillet na krátké turné se Sevendust. Do České republiky se po loňském setu na Rock for People navrátí už na podzim. Nejprve se 27. listopadu představí v brněnské sportovní hale Vodova a následně 28. listopad v pražské Malé sportovní hale. Vstupenky na obě akce seženete v síti GoOUt. 


Skillet - Anchor (Lyric Video)

Skillet - Save Me (Lyric Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení