Godsmack interview: Nejsme nevybouření mladí muži, ale vyzrálí muzikanti

Vydáno: 08.06.2019 15:20 - Kamila Ungerová

Bubeník Godsmack Shannon Larkin od nás pro dubnové číslo Fakkera dostal úkol: "Vyber z každé desky kapely jednu svoji nejoblíbenější skladbu." Jak to má Shannon s posledním albem, které kapela přiveze představit už 10. června do pražské Lucerny?
"K dnešnímu dni v kapele působím celých sedmnáct let a nové album se snažíme vydávat každé čtyři roky. Celých dvanáct měsíců nám zaberou přípravy, skládání a psaní textů. Pak na skladbách ještě nějakou dobu tvrdě dřeme, abychom je dovedli k dokonalosti, a nakonec je na rok odložíme. S odstupem času se k nim vrátíme a dolaďujeme. Tenhle proces postupného zrání nám poskytuje dostatek prostoru pro další hudební projekty i aktivity. S kytaristou Tonym hrajeme v bluesové kapele, ale hlavně si po pravidelných ročních pauzách naplno užíváme období, kdy jsme s kluky z Godsmack zase pohromadě. Ve výsledku jsme pospolu tři roky a těch zbývajících dvanáct měsíců si dáváme pauzu, díky čemuž nás návrat ke kapelnímu životu zas a znovu okouzluje. A je zatraceně skvělý, že naše kapela tímhle způsobem funguje už neuvěřitelných dvacet let," říká Shannon.

"Teď ale k nejoblíbenějšímu tracku z poslední studiovky 'When Legends Rise'.Vybírám titulní, stejnojmennou skladbou. Baví mě hlavně proto, že ji otevírám a zakončuji bubenickým sólem. A současně otevírá i naše aktuální koncertní turné. Název 'When Legends Rise' je metaforou, vypráví o znovuzrození Godsmack. S kluky jsme pokořili padesátý rok věku, a tak jsme cítili, že je načase, abychom vyzkoušeli nový sound, producenta, jinou produkci i tvůrčí proces. Skladby jsme klidně psali celou noc, abychom ukázali, že už nejsme ti nevybouření, rozzlobení mladí muži, nýbrž vyzrálí muzikanti," uzavírá Shannon.

Na viděnou 10.června ve Velkém sále Lucerny.

S Godsmack máme rozhovor v dubnovém Fakkerovi. Nemáte ho? K sehnání je v našem eshopu.

Godsmack F!

"When Legends Rise" - Godsmack




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení