Static-X zpátky na scéně. Po deseti letech se objeví naživo v Česku

Vydáno: 02.04.2019 16:20 - Tisková zpráva

Static-X, jedna ze zásadních 90s metalových kapel, vyráží na světové turné k oslavě 20. výročí debutu Wisconsin Death Trip. 14. října dorazí kavalerie s hvězdnými hosty i do Prahy.
Loni na podzim oznámila kultovní industrial metalová parta Static-X návrat na scénu. V plánu je nejen nové album Project Regeneration, které vyjde už letos na jaře, ale i světové turné. To bude zároveň poctou metalovému králi a nepřehlédnutelné tváři Static-X, Waynu Staticovi, od jehož smrti uplynuly už 4 roky.

Na turné vyrážejí Static-X ve své původní a nejsilnější sestavě: basák Tony Campos, kytarista Koichi Fukuda a bubeník Ken Jay. "Naším záměrem je vzdát poslední hold Waynovi a oslavit hudbu, která je v našich srdcích více než 20 let," říká baskytarista Tony Campos. Otazníky samozřejmě visely nad tím, kdo se ujme role Waynea... "Chápeme, že lidi samozřejmě budou chtít vědět víc o tom, kdo zpívá," říká bubeník Ken Jay. "Diskutovali jsme o tom velmi dlouho a dospěli jsme k závěru, že teď by bylo nevhodné, abychom se zaměřili na kohokoli jiného, než na Wayna, Tonyho, Koichiho a mně. Je to pro nás nejlepší způsob, jak se všemi našimi fanoušky oslavit Waynův odkaz a spolu s tím 20. výročí Wisconsin Death Trip."

Static-X se českému publiku představili pouze jednou, v roce 2009 na festivalu Rock for People.

Static-X na evropské turné nevyrazí sami. 14. října nás v Meet Factory čeká pěkně našláplý večer. Jako support se představí horrorpunková parta Wednesday 13, Soil a Dope.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení