VIDEO: Návrat jak se patří! Rammstein proletěli napříč historií Německa k novému singlu

Vydáno: 28.03.2019 19:21 - Mates Krč

O vrcholu roku 2019 nebylo od samého začátku nejmenších pochyb. Rammstein sebejistě ukázali, že mají celou metalovou scénu na dlani a mohou si s ní hrát jak s bezbrannou loutkou. Jinak toto monstrózní dílo popsat nelze.
Deutschland! Deutschland! Rammstein po dlouhých letech konečně přicházejí s první ukázkou z nového alba. Ve stylu, který je jim vlastní, se nebojí šokovat, naopak to dělají zcela záměrně! Singl "Deutschland" splňuje ty nejpřísnější měřítka a je přesně tím, na co jsme celé roky čekali. Letošní rok bude hell!

Jenže návrat je mnohem velkolepější než jen pouhé zveřejnění singlu. Ten totiž doplňuje video, které bez větších obtíží můžeme nazvat filmem. Gigantický snímek sleduje příběh Německa za víc než 2000 let a členové Rammstein hrají hlavní postavy napříč stoletími. Tajemný příběh začíná na počátku naše letopočtu, kde se starověcí válečníci střetnou v temném lese s černoškou, mačkající si hlavu Tilla Lindemanna ve svém náručí. Žena se stane modlou, bohyní a vůdkyní napříč etapami, kde se chlapi z kapely objeví jako mniši, nacisti, kosmonauti, vězni, mafiáni, ale také jako židi v koncentračním táboře, kde skončí oběšeni se smyčkou na krku. Všechno se ale stále točí kolem tajemné černošky. Co je zač, koho symbolizuje? Odpověď je jednoznačná. Německo.

Další zásadní informací je datum vydání nového alba. Nebudeme čekat dlouho - zatím bezejmenná nahrávka bude venku 17. května. Živě potom k poslechu v Praze 16. a 17. července v Edenu.

Rammstein - Deutschland (Official Video)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení