Hvězda Grety Van Fleet dál stoupá. Putuje za nimi cena Grammy

Vydáno: 11.02.2019 12:25 - Dominik Šidlo

Předávání cen Grammy za rok 2019 je za námi. Nás jako vždy nejvíc zajímaly čtyři konkrétní kategorie, které se točí okolo rocku a metalu.
Asi největší radost měla americká banda Greta Van Fleet. Kluci nejsou žádnými ostřílenci, na kontě mají teprve jedno plnohodnotné album a dvě EPčka, i přesto ale se svým Born From Ashes vyhráli kategorii "Best Rock Album". Proměnili tak jednu ze tří nominací a za sebou nechali například velikány Ghost nebo Alice In Chains.

Ve škatulce "Best Metal Performance" řádili heavymetaloví High On Fire a jejich song "Electric Messiah". Se svými největšími kalibry na ně nestačili ani Trivium, Deafheaven nebo Underoath.

Nejlepší rockovou pecku podle porotců vytvořila rockerka Annie Erin Clark, ale spíš ji budete znát pod jménem St. Vincent. Její "Masseduction" vytřela zrak třeba hitovce "Jumpsuit" od Twenty One Pilots nebo pecce "Mantra" od Bring Me The Horizon, kteří letos odešli s prázdnou.

No a pokud jde o nejlepší rockový výkon aka "Best Rock Performance", cenu si převzali zástupci Chrise Cornella, vyhrál jeho song "When Bad Does Good", přičemž za ním zůstali třeba Halestorm nebo Fever 333.

Rozhodli byste ceny jinak, nebo jste s výsledky spokojeni? Podělte se s námi v komentářích.


Greta Van Fleet - Highway Tune



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení