Fajtfest a Fakker vrací na pódia kultovní Defest

Vydáno: 23.01.2019 15:00 - Petr Adámek

Po roční pauze a organizačních změnách se na festivalovou mapu vrací oslava kapely Deftones v podobě festivalu Defest. Účast letos přislíbili the.switch, Uneffected Evolution, Severals, Head2Down, Nonsence a Overhype. Fakker je hrdým mediálním partnerem akce.
Akce se letos uskuteční 1. června v domácím hnízdě Fajtfestu, tedy na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí. Novým hlavounem bude Bob Fleck, otec zmíněného Fajtfestu, jemuž jméno Defest přenechal dosavadní šéf Jarda Diviš (ex Shogun Tokugawa).

Bob vysvětluje: "Jednou takhle večer sedím a poslouchám svoji nejoblíbenější desku od Deftones Around the Fur. V tom okamžiku mi probleskne myšlenka - kam se vloni ztratil český Defest? Okamžitě mi bylo jasný, že tuhle záležitost musíme oživit, protože ve Fajtfest Crew jsme velkými fans této kalifornské legendy. Projíždím dřívější line-upy a skoro všude se objevují the.switch, a tak volám Majkláčovi. Byl myšlenkou znovu uspořádat Defest opravdu nadšený, ale nejprve jsem musel zavolat člověkovi, který byl dosud hlavním pořadatelem. Stačil jeden telefonát a bylo vyřešeno. Myslíme, že Chino a spol. by měli velkou radost, že jejich odkaz a hudba má i svůj fest přímo v srdci Evropy!"

Nejde o večer revivalu Deftones, ale o regulérní malý festival, přičemž každá kapela musí do svého setu zařadit minimálně 1-2 covery od Deftones. Kromě již zveřejněných kapel se na Defest dostane ještě jedna, kterou v soutěži vybere redakce Fakkera. Další informace již brzy.

V uplynulých letech se Defestu účastnila špička domácí tvrdě-rockové scény. Kromě zmíněných the.switch a Shogun Tokugawa také Momma Knows Best, The Truth Is Out There, Killerpanda, Ion At An, Birds & Wolves, Donnie Darko, Rattle Bucket, The Pooh, Bahrainn, The Night Draws The End, Fall From Everest, City Lights, Anime Torment, Chance to Recovery, Them Darned Teenagers ad.

Jestli si chcete přečíst rozhovor s Chinem a Sergiem pořízený před dvěma lety ve Vídni, mrkněte do Fakkera č. 6/2017. Seženete ho v našem eshopu.


Deftones F!



Defest 2019 logo

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení