Nominace Andělů zveřejněny. Žánrovou cenu si mohou odnést The Atavist, Pilot Season nebo Povodí Ohře

Vydáno: 27.01.2019 13:50 - Petr Adámek

Nejstarší tuzemské odborné hudební ceny Anděl mají venku nominace. Sošky se budou předávat 5. 3. v pražském Foru Karlín a v přímém přenosu je nabídne ČT1. V žánrovce "Rock" se do finále dostali
PILOT SEASON
Tři kytary nejsou poznávacím znamením pouze Iron Maiden, ale taktéž jihočeských Pilot Season. Na debutovém dlouhohrajícím albu šikovně balancují na hraně punk-rockové či pop-punkové rozmařilosti a grungeové zadumanosti. Kapela je momentálně v hibernaci, jelikož ústřední dvojka Aleš Stoiber (kytara, zpěv) a Otomar Novotný (bicí, zpěv) nabírá zkušenosti v Anglii. Budoucnost je prý stále otevřená.

POVODÍ OHŘE
Banda zkušených muzikantů z okolí Plzně a Chebu těží z minulosti jednotlivých členů, a to především vlivy temného blues a country v kombinaci s punkovou špínou, syrovou garážovou zvukovou stěnou, autenticitou tuzemského pohraničí a příběhy s ním spojenými. Neradostné texty a zhmotněné emoce mají tendenci zaseknout opravdu hluboko. Stejně intenzivně funguje Povodí Ohře i naživo.

THE ATAVISTS
Málokteré jméno vzbudilo v posledních letech na domácí kytarové scéně takový rozruch jako The Atavists z Hradce Králové. Banda kolem kytaristy Adama Krofiana špičkově hraje, skvěle u toho vypadá a v neposlední řadě disponuje vytříbeným smyslem pro humor. Sama kapela popisuje svoji tvorbu jako mix blues a stoner-rocku, s vlivem surfových kapel 60. let. Kvartet má za sebou účast na největších domácích festivalech či support Biffy Clyro v pražské Lucerně.

V žánrových kategoriích cen Anděl i tentokrát hlasovali pouze specializovaní odborníci, které oslovují garanti jednotlivých žánrů. V kategorii sestavoval akademii šéfredaktor Fakkera Petr Adámek.

Pro veřejnost se tak například znovu otevře venkovní scéna zdarma pří mo naproti Foru Karlín, která bude hostit šest vystupujících. Jednou z inovací loňského ročníku bylo předávání žánrových Andělů přímo v průběhu hlavního ceremoniálu. Stejně tomu bude i letos.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení