Papa Roach zblízka (III.): Co jste možná nevěděli o Tobinu Esperancovi

Vydáno: 19.01.2019 08:10 - Mates Krč a Kamila Ungerová

Zřejmě v dobrém slova smyslu nejzvláštnější člen Papa Roach. Pokud Tobina potkáte na pre-listening session, kde kapela pouští a komentuje ukázky z nadcházející desky, najdete ho zašitého v koutě. Sice vás odzbrojí širokým a srdečným úsměvem, komentář k právě hrající skladbě z něj ale nedostanete.
Tobin zkrátka není nejvýmluvnější. Namísto slov za něj mluví činy. Vždyť je zpravidla autorem nebo spoluautorem písní, které Papa Roach vypouštějí. A na rozdíl od většiny muzikantů ochotně navrhuje společné focení, během nějž pózuje svůdněji než model spodního prádla Calvina Kleina. Co jste ještě o Tobinu Esperancovi nevěděli?


  • V šesti letech se mu rozvedli rodiče. Otec ho ale nepřestal podporovat, a to především v hudbě. Koupil Tobinovi první baskytaru a ten se naučil hrát sám bez učitele.
     
  • Hned po střední škole, začal pracovat jako skladník.
     
  • Do kontaktu s PAPA ROACH přišel už v roce 1993, kdy se stal kapelním bedňákem. Jeho čas přišel ale až o tři roky roky později, kdy skupinu opustil Will James.
     
  • Autorsky se s Jacobym podílí na většině skladeb. Nejvíc se ale vyřádil na desce „Getting Away With Murder", jež je z velké části právě jeho dílem.
     
  • Ve svých třiadvaceti letech se oženil s Jennifer. Románek jim ale příliš dlouho nevydržel, už o čtyři roky později následoval rozvod.
     
  • V roce 2005 si zahrál menší roli ve filmu s hudebním tématikou Americký sen, který sleduje příběh mladého Antonia, jenž celý život touží po muzikantské kariéře.



Mnohem víc o Papa Roach a nejzásadnějších okamžicích jejich 25leté kariéry se dočtete v rozhovoru s Jacobym v aktuálním, lednovém Fakkerovi. A plakát kapely k tomu. Časák seženete na stáncích (vyhledejte si nejbližší krám podle ve svém městě), v našem eshopu i digitálně.


Papa Roach F! titulka

Papa Roach F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení