Papa Roach zblízka (II.): Co jste možná nevěděli o Jerrym Hortonovi

Vydáno: 16.01.2019 08:05 - Mates Krč a Kamila Ungerová

Po boku frontmana Jacobyho Shaddixe působí snad každý zakřiknutě a usedle. Pokud ale ještě o někom v jeho smečce můžeme prohlásit, že je výmluvný, dostáváme se ke kytaristovi Jerrymu Hortonovi, nenápadnému týpkovi, který si úzkostlivě chrání soukromí a otázkám na tělo se vyhýbá jak čert kříži.
Stejně ostražitě opatruje dobrou pověst svých spoluhráčů. Křivé slovo z něj prostě nedostanete. Vůbec nejzvláštnější a současně nejpřitažlivější je jeho mluvený projev, v němž se neodrážejí žádné emoce. Jak kdyby svou mysl konstantně udržoval v zenu... Co jste ještě o Jerrym Hortonovi nevěděli?

  • Kytaru vzal do ruky poprvé ve čtrnácti letech a začal dřít jako samouk. Byl velkým fanouškem Mötley Crüe, Nine Inch Nails a Sepultury, ke kytaře ho ale dostala legendární dvojka James Hetfield a Kirk Hammett z Metalliky.
     
  • Po vzniku Papa Roach byl do kapely přijat trombónista Bun Luther. Po několika vystoupeních ale členové usoudili, že by se jim místo trombónu hodila více kytara, a tak se do kapely dostal právě Jerry.
     
  • Nejprve se živil jako pokrývač, když ho tehdejší přítelkyně doporučila do Papa Roach, s prací seknul a vstoupil do kapely.
     
  • Ulovil playmate magazínu Playboy Jessicu Lee a v roce 2002 se s ní oženil. Mají spolu dceru Amelii.
     
  • Zastává životní styl straight edge a život rockové hvězdy je pro něj tabu.
     
  • Největším koncertním zážitkem pro něj byl polský Woodstock, o kterém do té doby neslyšel a jehož areál pojme 500 000 hlav. Když mu pořadatelé tohle číslo sdělili, myslel, že se sekli o nulu. Na skupiny před Papa Roach přišlo o dvě nuly méně lidí, ale večer se jich nakupilo 350 tisíc.

Mnohem víc o Papa Roach a nejzásadnějších okamžicích jejich 25leté kariéry se dočtete v rozhovoru s Jacobym v aktuálním, lednovém Fakkerovi. A plakát kapely k tomu. Časák seženete na stáncích (vyhledejte si nejbližší krám podle ve svém městě), v našem eshopu i digitálně.


Papa Roach F! titulka

Papa Roach F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení