Kalifornští obři Kingdom of Giants znovu míří do Česka! V létě zaburácí na Fajtfestu

Vydáno: 29.10.2018 15:30 - Redakce

Pořadatelé Fajtfestu ve spolupráci s agenturou BrainWave Production odhalují další zahraniční hvězdu příštího ročníku. Budou jí metalcoroví Kingdom of Giants z USA.
Ačkoliv tihle amíci nebouří v Evropě zas tak často, pro české publikum nejde o neznámé jméno. V minulosti k nám Kingdom of Giants zavítali hned několikrát, včetně koncertu v březnu roku 2015, kdy v rámci svého evropského turné vystoupili také ve Velkém Meziříčí, tedy domovském městě Fajtfestu. Tenkrát s nimi jako support přijeli i němečtí Burning Down Alaska, momentálně fungující pod názvem Alazka, kteří patřili mezi hlavní taháky posledního ročníku festivalu.

Kingdom of Giant vznikli v roce 2011 v americkém Sacramentu a na svém kontě mají jedno EP a tři plnohodnotné desky. Žánrově se pohybují kolem metalcoru a post-hardcoru. Ve skladbách kombinují technické postupy, djentové riffy, agresivní screamy s melodickými pasážemi a čistými vokály. Žánrově jsou si nejbližší s kapelami jako jsou August Burns Red, The Plot in You, Oceans Ate Alaska, Architects, In Hearts Wake nebo Northlane. Například v jejich posledním singlu "No Faith No Space" můžete velmi dobře slyšet inspiraci a motivy od zmíněných Architects.

Akce se uskuteční 11. - 13.7. 2019 tradičně na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí. Do této chvíle pořadatelé odtajnili Polaris, Rise of the Northstar, Cold Snap, the.switch a xXXx. Vstupenky objednávejte přímo na webu pořadatele, kde naleznete veškeré další info k předprodeji.


Kingdom Of Giants - No Faith No Space



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení