Secrets of Separation: Hlavně ať lidi dělají bordel!

Vydáno: 06.11.2018 15:50 - Petr Adámek

Secrets of Separation mají venku nový klip k pecce "Journey II". O klipu, který měl exkluzivní premiéru na webu Fakkera, jsme se pobavili se zpěvákem Štěpánem Fialou a kytaristou Zdeňkem Zajíčkem.
Kluci, jak natáčení na festivalu probíhalo?

Štěpán: Ze začátku docela nejistě, až humorně, protože jsme si nebyli jistí, zda bude pěkné počasí. Začalo se chmuřit a předpověď nám nepřála. Potom zda lidi nahajpujeme natolik, aby byla atmosféra vhodná na klip. Prostě ať nejsou mrtví. Neměli jsme jistotu, že ta atmoška bude, protože jsme nebyli na domácí půdě. Navíc jsme na festivalu Rockové Chrlení hráli vůbec poprvé. Ale všechno nakonec dopadlo na výbornou. Před koncertem jsme při chystání pili Jacka, jak je i vidět i na začátku klipu, takže jsme si připadali už v backstagi jak nějaké rockové hvězdy. (smích) Lidi před námi, ať už kámoši, co se dostavili, tak úplní "cizinci" vytvořili krutopřísnou atmosféru. Snad to jde i vidět v klipu.
 
Proč jste zvolili živák oproti "klasickému" klipu?

Zdeněk: Chtěli jsme zachytit atmošku, jak lidi dělají bordel, kalí a taky jsme nechtěli, aby byl klip jen o nás, ale taky o ostatních a již zmiňované atmosféře.
Štěpán: Já jen dodám, že živák je svým způsobem osobnější. Nevypovídá jen o umu něco zahrát a natočit, ale taky o tom jak to podá naživo. Jasně, v podkladu je regulérní nahrávka, ale na klipu jde vidět, jak koncert prožíváme my a naši fans. To bylo asi hlavním důvodem.

Proč jste si vybrali zrovna festival Rockové chrlení?

Zdeněk: Z letních festivalů v okolí Brna je Rockové Chrlení pro undergroundové kapely, které zatím nevylezly na to pomyslné české výsluní, kde se teď vyjímá třeba banda šílenců z Hentai Corporation, asi největší a nejnavštěvovanější. Navíc tady většina z kapely chodí do školy a do práce, takže tu známé tu metalovou komunitu. Brno je pro nás po rodném Valmezu asi vždy nejdůležitější venue.


Secrets Of Separation - Journey lI



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení