VIDEO: Chráněnci Sumerian Records Bad Omens vypouštějí nový singl

Vydáno: 23.08.2018 18:20 - Dominik Šidlo

O Američanech Bad Omens jste už minimálně v souvislosti s Bring Me The Horizon určitě zaslechli. Jejich muzika je zvukově totiž nápadně podobná období Sempiternal. Jak situaci přispívá novinka?
Chudáci Bad Omens to mají od začátku těžké. Hned jejich debutová self-titled deska byla označena jako plagiátorská, protože až příliš připomínala BMTH. Sami kluci se od přirovnání ke svým britským kolegům distancují. Zvuková podobnost je ale tak zřejmá, že musí plesknout přes ucho každého posluchače.

Jaká to náhoda, že den po vydání nového singlu Bring Me The Horizon vypustili ven něco svého také Bad Omens, tentokráte už bez basáka Vincenta Riquiera. A světe div se, stále znějí stejně. Je možná až trochu smutné, že znějí "víc jako BMTH než sami BMTH", ti se totiž ke své dřívější tvorbě zatím nijak nevracejí.

Bad Omens tedy pokračují v horajznovské škatulce moderního metalcoru. A proč jim to celý svět včetně Sumerian Records trpí? I když se vezou po cestě, která už byla vyšlapána, stále v písních nalezeneme špetku neurčité esence, která je typická pouze pro tyto mladíky. Je to scream Noaha Sebastiana? Nebo je to neobvyklá image, která připomíná košilový heavy metal? Těžko říci, jisté však je, že "Careful What You Wish For" je důstojným následníkem první desky a spolu s klipem jej doporučujeme každému, kdo se shlédnul v metalcoru tohoto desetiletí.


Bad Omens - Careful What You Wish For

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení