Nejkontroverznější koncert roku? As I Lay Dying se chystají na turné, dorazí i do Prahy

Vydáno: 31.07.2018 11:20 - Petr Adámek

As I Lay Dying ohlásili evropské turné, které nemine ani Českou republiku. 10. prosince se jedna z nejdůležitějších metalcorových kapel historie a momentálně také jedna z nejkontroverznějších ukáže v pražském Futuru. Předprodej startuje 1. srpna.
V roce 2014 vyfasoval Tim Lambesis šest let za pokus o vraždu své manželky. Když bylo jasné, že půjde sedět, tak od něj dali zbylí členové As I Lay Dying ruce pryč a založili si Wovenwar. Na Lambesise pak oprávněně kydali hnůj, kde se dalo, a počítali s tím, že už ho nikdy neuvidí. Jenže Tim byl v prosinci loňského roku propuštěn za příkladné chování, a jelikož se Wovenwar v mezičase výrazněji neprosadili, výsledkem byl aktuální videosingl "My Own Grave", kde křepčí As I Lay Dying v klasickém lineupu i s Lambesisem, jako by se nechumelilo. Je tedy jasné, že o kapelu teď bude neuvěřitelný zájem, byť hlavně z důvodů kontroverze.

Názory fanoušků na tenhle reunion se ostře liší. Můžeme oddělit umění od samotného umělce? Dokážete poslouchat muziku hudebníka, který chtěl spáchat něco tak odporného? Co si o návratu As I Lay Dying na pódia myslíte vy?


O celé kauze psal Fakker v červencovém čísle, časák si můžete objednat přes náš eshop.


As I Lay Dying F!

As I Lay Dying - "My Own Grave"

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení