Self Talk interview: Ohledně pop-punku je Česko dost opožděné

Vydáno: 24.07.2018 10:40 - Petr Adámek

Borci z pop-punkových Self Talk mají venku nový track "Leave You Here", jenž se před pár dny objevil v premiéře na našem webu a který bude součástí chystaného EP Plastic Realities. Že by svěží závan pop-punkové scény? A existuje u nás vůbec nějaká?
Zpěvák Self Talk Vítek má ohledně pop-punku dost vyhraněný názor. "Troufám si říct, že žádná pop-punková scéna tu ani není. Maximálně tak na internetu, kde se ale spíš stejně řeší zahraniční kapely. Myslím, že věková kategorie, která by reálně mohla nějakou scénu držet při životě, v současné době poslouchá jiné věci. V tomto směru dobře funguje rap/trap/elektronika. Pop punk je pro mě prázdný pojem. Lidi buďto neví, co to znamená, anebo si za to dosadí Blink-182 a soundtrack z American Pie. V tomto směru jsme v této zemi dost opoždění. Nedokážeme reagovat na nové kapely a nové žánry, ačkoliv i my máme co nabídnout."

"Tím se naopak dostávám k tomu, že úroveň kapel se u nás ohromně zvedla. Jsou tu kapely, které umí hrát kvalitní alternativní hudbu jakéhokoliv subžánru. Jsou tu i šikovní producenti a jejich kvalitní nahrávky. Je praktické říkat lidem, že hrajeme pop-punk, protože někteří si mohou udělat bližší představu o tom, co hrajeme. Jiný význam to pro nás nemá. Bylo by lepší, kdyby všechny scény byly více propojené a pořádaly se multi žánrové akce. Asi jsme moc malá země na to, abychom tu tvořili samostatné scény."

Jak to s pop-punkem máte vy? Kolik českých kapel znáte?


Self Talk - Leave You Here (feat. Ales Stoiber & Vlad Zemanek)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení